Harry Potter and the Cursed Child

Publicerad: Tisdag, 30 augusti 2016, Skribent: Amanda

Det var en väldigt märklig känsla att åka hem efter den supermysiga midnattsreleasen vi hade i juli med en ny Harry Potterberättelse i handen. Boken är första genomarbetningen av ett manus till en pjäs som satts upp på West End i London och är skriven av Jack Thorne baserad på en berättelse av J.K Rowling. Att läsa berättelsen i manusform var såklart en lite annorlunda upplevelse, men det lämnade mycket utrymme för tolkning och fantasi, och gjorde det lätt att måla upp världen för sitt inre.

Harry Potter and The Cursed Child utspelar sig nitton år efter att Voldemort besegrades i Harry Potter and the Deathly Hallows, och fokus förflyttas delvis från Harry själv och hans vänner till deras barn och en ny generation som börjar på Hogwarts. Jag blev direkt förtjust i en av de nya personerna, Scorpius, vilket kändes väldigt konstigt eftersom det är Dracos son, medan Albus, Harry och Ginny's son, kändes väldigt lik Harry som tonåring. De båda pojkarna blir snabbt vänner när de möts på Hogwarts Express första skoladagen och sorteras tillsammans in i Slytherin, där vi får följa dem under några år, samtidigt som vi får följa Harry som vuxen.

Tonen var lätt, boken var actionpackad och fylld med fanservice i form av älskade karaktärer som man får återstifta bekantskap med och det är roligt att se hur det har gått för gamla favoritpersoner. Det var en mysig lässtund, och den fick mig att tänka tillbaka på när jag läste de första Harry Potter-böckerna som barn.

Jag tror att det är viktigt att tänka på att det inte en åttonde bok i Harry Potter-serien, utan att det är en åttonde berättelse i samma värld. Jag läser sällan manus, men jag tyckte att det var härligt att återvända till Rowlings magiska värld om än bara för en stund, och jag ser fram emot att få se berättelsen gestaltas av skådespelare på scen eller på vita duken.

The Cursed Child kommer säkerligen filmatiseras framöver men innan dess så har vi en annan film i samma universum att se fram emot. Fantastic Beasts and Where to Find Them går upp på bio i november och baseras på boken med samma namn. Det är från början en lärobok som används som studiematerial av Harry och co på Hogwarts, och är skriven av Newt Scamanger och berättar om hans öden och äventyr som samlare av magiska djur i USA på tjugotalet. Filmen är den första i en planerad trilogi, och den första Potterfilmen med manus av J.K Rowling.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev