Oath of the Gatewatch

Publicerad: Onsdag, 20 januari 2016, Skribent: Lillie

Nu har Oath of the Gatewatch kommit! Det senaste setet till Magic the Gathering, som innehåller 184 kort, varav två är samma kort men med olika "full-art", blir den 69:e Magic-expansionen och den andra och sista i Battle for Zendikar-blocket.

Som alla små expansioner nu för tiden är den gjord för att fungera bra i den nya "draftmodellen" (2 boosters av det andra setet i serien och 1 booster av första)  Setet innehåller två "planeswalkers": Chandra - Flamecaller och Nissa -Voice of Zendikar. Det är designat för att passa spelvarianten "Two-Headed Giant"(en spelstil där man spelar två mot två).

Precis som i Battle for Zendikar finns det även Zendikar Expeditions-kort i denna utgåva. Dessa speciella landkort räknas inte som en del av setet, utan som egna, mycket ovanliga kort som inte är godkända i alla spelformat. De är tryckta på foliepapper och kommer vara något lättare att stöta på än vanliga mythic rares.

Dessutom introduceras i detta pack en colorless mana-symbol, som gör det lättare kunna skilja mellan colorless och generic mana! Setet innehåller också basic land som producerar colorless mana. Det finns tre "nya" mekaniker: Surge, Support och Cohort, som alla handlar om att spela med någon i samma lag, och för att göra saken mer spännande kan man nu utnyttja fler planeswalkers per spel!

Lillie


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.

Veckans stora speltitlar

Speltoppen