Julspel till bra priser

Publicerad: Måndag, 30 november 2015

Som vanligt har vi satt ihop en lista med några bra spel som får extra lågt pris inför jul. Vi har blandat nya titlar med gamla favoriter och hoppas det finns något för alla. Två av spelen har regler på svenska: Rackare och Mysterium. Övriga har regler på engelska

BOSS MONSTER 2 LIMITED EDITION 299:-

Boss Monster 2 Limited EditionBoss Monster 2 är en en expansion med 160 nya kort till Boss Monster, som antingen kan  läggas till originalspelet eller spela som ett fristående spel. 12 nya bossar, nya hjälteklasser, episka besvärjelser och monster ingår. I den här begränsade utgåvan ingår också konst av DarrenCalvert och holofoil-kort med de tolv bossarna.

Monster Boss Monster är, för er som inte har prövat än, ett arkadspelsinspirerat kortspel där det gäller att bli den värsta Bossen: bygga en dungeon som tar kål på fler äventyrare än de andra Bossarna. Den som först har lurat tio äventyrare i döden och tagit deras själar vinner. Snabbspelat och kul med gott om oväntade vändningar. Bilderna har skön 8-bitarskänsla. Regler på engelska.
För 2-4 spelare från 8 år. Speltid ca 20 minuter.

CARCASSONNE STAR WARS 229:-

Star Wars CarcassonneCarcassonne är en gammal kär favorit som blandar tur och skicklighet på ett fantastiskt sätt. Nu finns spelet i en Star Wars-upplaga, med allt vad det innebär. Vägarna har blivit Handelsrutter i rymden. Städerna är Asteroidfält där Utforskare gör inmutningar och Klostren är planeter. Plus förstås att spelplan och markörer är Star Wars-anpassade. Kan också spelas i två lag om vardera två personer, om man vill det.
2-5 spelare från 7 år. Speltid 35 minuter. Regler på engelska.

FURY OF DRACULA 549:-

Fury of DraculaTredje utgåvan av ett klassiskt spel om jakten på den gamla greven. En spelare tar rollen som Dracula och ska försöka undgå att bli upptäckt av de andra spelarna medan han flyr tvärs över Europa via tåg, båt och droska. Det är ett på många sätt fantastiskt spel, som tidigare har varit aningen knepigt balanserat, men har förbättrats i nya versionen. Spelet har också en ny mekanism - rundorna delas upp i dagar och nätter. Jägarna kan agera dygnet runt, men Dracula bara om natten.
Brädspel för 2-5 spelare. Speltid 2-3 timmar. Regler på engelska.

RUNEBOUND 3rd EDITION 549:-

RuneboundRunebound 3rd Ed är ungefär samma äventyrsspel som tidigare, där hjältar kliver runt över en karta och blir tuffa nog att konfrontera superskurken som hotar landet Terrinoth, men förbättrat på de flesta punkter. Du skapar din hjälte och utvecklar den åt det håll du vill under spelets gång, ensam eller tillsammans med tre andra spelare. Det finns två olika äventyr med i asken, och det kommer säkert släppas fler framöver.
2-4 spelare från 12 år. Speltid från 120 minuter. Regler på engelska.

RACKARE 219:-

RackareEn svensk version av spelet Cards Against Humanity, men med några extra regler för vita kort. Spelet består av två lekar, en vit och en svart. Varje runda drar Rackarkungen ett kort ur vita leken och övriga spelare väljer det svarta kort de har på hand som ger roligaste kombinationen med det vita. Rackarkungen bestämmer vilken variant som vinner, och den spelaren får det vita kortet. Det är värt en poäng. Nästa runda är någon annan Rackarkung. Först till tio poäng vinner.
3-20 spelare från 13 år. Speltid 30-60 minuter. Regler på svenska.

MYSTERIUM 399:-

MysteriumEn skandinavisk utgåva av det ursprungligen polska spelet där ett spöke ska hjälpa en grupp medier att lösa ett mordfall. Observera att det här spelet är baserat på den engelskspråkiga utgåvan, med andra illustrationer än originalet. Det hela utspelar sig i Skottland på 1920-talet. Astrologen MacDowell har insett att han har ett spöke i sitt hus och bjuder in en grupp medier för att kontakta spöket i en seans. Spöket sållar med mediernas hjälp fram vilka som kan ha orsakat hans död och kort som representerar misstänkta, mordplatser och mordvapen läggs upp på på bordet. Varje runda ger sedan spöket ett eller flera visionskort till medierna, tills alla har full hand. Med hjälp av visionerna ska medierna lista ut vem som är mördaren.
2-7 spelare från 10 år. Speltid 42 minuter. Regler på svenska, danska, norska och finska.


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.

Veckans stora speltitlar

Speltoppen