Världsboksveckan

Publicerad: Fredag, 21 april 2017
Skribent: 
Sofia

Imorgon lördag den 22 april börjar Världsbokveckan 2017. I år är temat ”Läsa tillsammans” och det är fjärde året som bokhandeln satsar lite extra på barns läsning under Världsbokveckan. Högläsning är för många barn den viktigaste inkörsporten till litteraturen och också en fantastisk möjlighet för vuxna att få dela läsupplevelser direkt med barnen.Vi kommer under veckan att lägga upp barnbokstips på vår facebooksida som lämpar sig väl just för högläsning.

Dessutom delar vi ut en speciellt framtagen bok till de som köper minst en barnbok i bokhandeln under Världsbokveckan som pågår mellan 22 och 28 april 2017. Först till kvarn gäller.

Boken är unik, den består nämligen av två böcker och kan läsas från två håll. Den består av två böcker; utdrag ur Sagasagor (3-6 år) av Josefine Sundström/Emma Göthner och Nelly Rapp och Varulvarna (6-9 år) av Martin Widmark/Christina Alvner.

Gemensamt samlar vi också in 2 kr per såld barn- och ungdomsbok under veckan som oavkortat går till kommande insatser för att främja barns läsning. Boken är framtagen och finansierad i samarbete mellan Svenska Bokhandlareföreningen och Bonnier Carlsen. I butikerna i Stockholm och Malmö går det bra att få gratisboken vid köp av en barnbok 22-28 april, Göteborgsbutiken får sina exemplar först på tisdag.

Tag tillfället i akt och läs högt för ett barn eller flera i din omgivning, vi kan gemensamt göra en insats för att skapa en ny generation av bokälskare!

Glad Världsbokvecka önskar
Sofia

Lite nyinkomna svenska barnbokstips:

Monstret och människorna av Mats Strandberg och Sofia Falkenhem, tredje delen i Monstret Frank. Det handlar om utanförskap och människors rädsla för det avvikande, men också om att finna vänskap på oväntat håll. Spännande och inkännade skrivet, dessutom med urgulliga illustrationer!

Det blåser på månen av Eric Linklater, barnboksklassiker i nyutgåva om de busiga systrarna Dina och Dorindas äventyr.

Tidsmaskinen av Nils Andersson och Björn Öberg, vackert illustrerad verssaga för de yngsta om tidsresor och dess ibland oturliga konsekvenser.

Nu leker vi! av Sara Bergmark Elfgren och Maria Fröhlich hyllar leken, fantasin och storfamiljen.

Huset som vaknade är en melankolisk saga av Martin Widmark med vackra illustrationer av Emilia Dziubak.

Näcken i Riddarfjärden av Martin Olczak och Anna Sandler, spännande äventyr för åldern 6-9, tredje delen i Jacks förbannelse.

Fallet med de magiska eldbären av Daniel Edfeldt. Hjälparbyråns tredje fall, där tvillingarna Nova och Simon stöter på älvor och dvärgar och en mystisk frostfeber.

Leonora och Osmo 2 av Helen Johansson är fortsättningen på trevliga rymdäventyret Leonora och glasplaneten. Här reser de till Ziggys svårframkomliga hemplanet för att ta reda på hans ursprung.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.