Sommarlovsläsning!

Publicerad: Fredag, 8 juni 2018, Skribent: Petter

Äntligen är skolan slut och sommarlovet är här! Vad är bättre än lata sommardagar i hängmattan med en god bok? Sofia och Nina har samlat ett gäng tips som lämpar sig utmärkt för just sådana dagar.   

Nevermoor – Morrigan Crows magiska förbannelse: En helt egen värld av magiskt silverstoft, svävande paraplyer, levande skuggor, drakar och en gigantisk katt. En bok som har det där extra!

Stjärnstenen: Berättelsen om Nea och drakarnas öde utspelar sig i samma värld som barnboksserien om Tam Drakriddaren. Kan häxmästaren ha återvänt till Dahr? Och vad är det Stjärnstenen försöker visa Nea?

Nation:  Maus hela önation har utplånats av vågen och han är ensam kvar tills hon, viktorianska britten Daphne,  dyker upp (och en svärande papegoja). Kan de tillsammans bilda grunden till en ny nation? Kulturkrockar och filosofiska tankar gör denna fristående bok läsvärd.

Pandemi: Science fiction som skildrar ett framtida Stockholm och en rymdakademi i omloppsbana där Linux och hans vänner ser världen stå inför en global smitta. Här samlas alla tre böckerna - Uttagningen, Kristallstaden samt nya Pandemi i en volym.

Systrarna av Silverdalen: Ylva-Li och Barbro, namn vi känner från Astrid Lindgrens Allrakäraste syster – en hyllning som här blir en spännande saga där vi kliver genom tiden in i ett mysterium som utspelar sig 1945.

Den försvunna färgen: Timothy och Anna får motta varsin kunskapskristall, köpa Flickflax i butiken Önskedröm, möta en Sierska och lära sig om färgmagi. Kaptenen David Diamant berättar om mörkrets furste Lourmâel och ger dem i uppdrag att finna den försvunna färgen.

Handbok för superhjältar: Storsuccén om mobbade Lisa som hittar en bok på biblioteket som sägs kunna lära ut superkrafter. Är det möjligt att träna upp sig till superhjälte? Och går det att samtidigt lösa problemen i skolan?

Slaget om Salajak: Nytt svenskt medeltidsepos med folktro och väsen kring fjällborgen Salajak och Jarmaland därbortom. Kan bröderna Egg och krigshären stoppa hwitergardets framfart?

Nyckeln till Hinsides: Tvillingarna Linus och Linnéa tillbringar sommaren i kråkslottet Trakeborg vars ägare försvunnit på mystiskt vis. Råttspåren leder Linus rakt in i en annorlunda värld full av märkliga varelser– Hinsides.

A Jigsaw of Fire and Stars: En kraftfull och hjärtskärande debut som blandar människosmugglingens fasor med magiska element ur afrikansk folktro.

Glad sommar!


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev