Höstrysningar

Publicerad: Måndag, 16 oktober 2017, Skribent: Linda

Hösten är en tid för skräck. När löven gulnar och mörkret kommer smygande med kylan i hasorna är det dags att krypa upp i soffan med en mysrysig bok eller film. Sara Bergmark Elfgren, som var en av författarna till det litterära fenomenet Cirkeln och dess uppföljare, släpper nu i veckan sin skräckbok Norra Latin och då passar hon på att besöka alla våra butiker. Smygrelease är redan på torsdag 19 oktober i Stockholm, på fredagen besöker hon oss i Göteborg och på lördag är det Malmös tur för ett besök.

Norra Latin handlar om Tamar och Clea. Tamar drömmer om att bli skådespelare. Clea är uppvuxen på teatern och filminspelningar. En regnig augustidag börjar de teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. De går i samma klass, men lever olika liv. Tamar har lämnat både familj och vänner och flyttat till en ny stad. Clea har bott i Stockholm hela sitt liv och har en självklar position på skolan.  Men den anrika byggnaden döljer många hemligheter. En tragedi som sägs ha inträffat i aulan när skolan var pojkläroverk, har förvandlats till en vandringssägen. Vad är sanning och vad är myt? Och vad väntar i skuggorna på Norra Latin?

Sara har förutom Cirkeln gjort den lysande skräckpodden De dödas röster för Sveriges radio. I de dödas röster får lyssnarna följa journalisten Emma Nylander som börjar nysta i ett tjugo år gammalt ouppklarat mord som ägde rum i området där hon själv växte upp, i mitten av 1990-talet. De dödas röster är en historia om vänskap, hemligheter, kärlek, svartsjuka, svek och mörk magi och för rollspelare är det mycket som ger igenkänningar när gamla klassiker som Kult dyker upp. 

 

Aktör: 
Östergren
Elfgren

Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev