Trigger Warning

Publicerad: Söndag, 1 februari 2015, Skribent: Jenny Engwall
Läs på egen risk.
Vi har alla saker som bekymrar oss, som tynger ner oss eller som får oss att komma ihåg eller känna saker vi finner obehagliga. Men det betyder inte att vi inte växer eller tar till oss varje gång vi läser något sådant. Det kan väcka tankar och idéer, få oss att känna, även om det vi känner är jobbigt.

Som alltid när jag börjar läsa något av Neil Gaiman, förundras jag över med vilken lätthet han verkar få vanliga ord som du och jag använder varje dag att vävas ihop till förföriska berättelser och vardagspoesi. Han trollbinder mig och får mig alltid att tänka. Tar mig till fjärran världar eller djupt in i mig själv.

I denna fantastiska samling får du gå i månlabyrinter, färdas genom sovande kungadömen och lära dig hur man bygger en stol, du får följa med David Bowie och Doctor Who var de än vill ta dig. De kommer knappast att lämna dig oberörd.

Det finns saker i den här boken, som i verkliga livet, som kan göra dig upprörd. Det finns död och smärta här, tårar och obehag, olika typer av våld, grymhet och till och med misshandel. Det finns även vänlighet och till och med ett par lyckliga slut. Men många av dessa berättelser slutar illa för åtminstone en av karaktärerna. Denna bok har rätt titel. Betrakta dig själv som varnad, allt du behöver oroa dig för nu är allt annat där ute.

Trevlig läsning

Mer läsning:
Neils hemsida: http://www.neilgaiman.com/
Neils Tumblr: http://neil-gaiman.tumblr.com/
Neils Facebook: https://www.facebook.com/neilgaiman


Kommentarer

Nyhetsbrev