Hollowpox - Morrigan Crow & wundjurens mörka gåta

Publicerad: Måndag, 25 januari 2021, Skribent: Sofia Flodin

Nevermoor-serien fortsätter med nya boken Hollowpox - en glädjande nyhet för alla som som engagerar sig i hur det går för Morrigan Crow och hennes vänner vid Wundersamfundets skola i Nevermoor. Nu i tredje boken börjar det bli riktigt allvar. Det ser ut som att Morrigan under sitt andra år vid skolan äntligen kommer att få undervisning som syftar till att utveckla hennes säregna talanger som Wundersmed. Och även om alla nu vet vad hon är och skräms av dessa krafter börjar hennes klasskamrater också acceptera henne efter förra årets prövningar. Dessutom får de alla veta vad som döljer sig i skuggorna i Nevermoor och vad deras roll som medlemmar i Wundersamfundet verkligen innebär.

Samtidigt börjar stadens Wundjur att bete sig märkligt och till och med gå till attack innan de faller ihop medvetslösa vilket leder till stor rädsla och misstro bland stadens befolkning. Vad är detta för mystisk sjukdom som bara tycks drabba de tidigare så fredliga Wundjuren? Kan det ligga något annat bakom denna farsot, kanske till och med något som involverar hennes värste fiende? Hur långt är Morrigan egentligen beredd att gå för att hitta ett botemedel?

Australiska Jessica Townsends serie om Nevermoor är perfekt att rekommendera till bokslukare som älskade Harry Potter. Den är full av egensinniga uppslag med genuint genomarbetade miljöer och karaktärer.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev