Kokböcker för TV-älskaren

Publicerad: Onsdag, 4 november 2020, Skribent: Gabi

Kokböcker för TV-älskaren

Årstiden för att sitta inne och mysa är verkligen här, och vi har bunkrat upp med många fina kokböcker för att ha något att pyssla med. Just de här tre passar extra bra när man ska laga något gott innan det är dags att sträcktitta, tycker vi.

Lagom retrofuturistiskt blir det med Back to the Future: The Hill Valley Cookbook! Med denna bok får du möjligheten att uppleva den vackra och idylliska staden Hill Valley, och nostalgiminnas Marty McFly, Doc Emmett och de andra ur Tillbaka till framtiden. Denna kokbok innehåller recept från 1985, 1955 och 2015 och bjuder på härliga hopp mellan filmanekdoter och kreativa recept som hoverbord-kakor. Den är såklart laddad med fullfärgsfotografier från filmerna samt hjälpsamma anteckningar från några av filmseriens älskade karaktärer. Passar bra till såväl hemmakocken som Back to the Future-älskaren.

Vill du planera en julmiddag av högsta klass, eller är intresserad av mathistoria? Då är det praktfulla Downton Abbey Christmas Cookbook du bör titta på! Denna bok har utförliga historiska recept som ofta kräver viss köksvana men med kommentarer och modifikationer som passar dagens kök. Dessutom många vackra bilder och serveringsförslag, mängder av citat och hänvisningar till TV-serien. Vi får också flera uppslag om julfirande i början av 1900-talet, engelska jultraditioner och annat spännande. Boken är såklart perfekt för fans av Downton Abbey, men också spännande för hobbykockar som vill höja nivån och matnördar med intresse för edvardiansk era upp till mellankrigstiden.

Friends: The Official Cookbook är så otroligt tidsenligt formgiven att introlåten börjar ljuda i huvudet vid genombläddring. Den innehåller både recept på mat som ätits i ikoniska sitcomen Vänner, en grundgenomgång av Monica’s basingredienser, och ”temarecept”, alltså mat och dryck inspirerad av specifika avsnitt, figurer och händelser i serien. Här finns hela spannet av receptnivå, från Chandler’s nybörjarägg, enkla drinkmixar och (såklart) smörgåsar, till avspänd restaurangmat och sådant Monica lagat när hon skulle visa sig på styva linan. Allting noga hänvisat till det avsnitt, ibland den scen eller replik, som inspirerat receptet! Mysig bläddring och en förvånansvärt bra guide till TV-serien via smakminnet!

FLER NÖRDIGA KOKBÖCKER HITTAR DU HÄR


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev