The World of Lore: Monstrous Creatures

Publicerad: Fredag, 6 oktober 2017, Skribent: Erica

Oktober är en av mina favoritmånader. Hösten har anlänt och med den prasslande löv, mörka kvällar, vinande vindar och Halloween.

Jag är en stor skräckentusiast så för mig innebär de mörka kvällarna med vinden ylandes runt husknuten och kanske, med lite tur, regnet piskande mot fönsterrutan den perfekta atmosfären för att omge sig med häxor, vampyrer, gastar och allt annat som får gåshuden att resa sig.

Den oktobernyhet som jag har sett fram emot mest är nog The World of Lore: Monstrous Creatures av Aaron Mahnke. Kanske känns både bokens titel och författarens namn bekant?
The World of Lore baseras på den populära podcasten med samma namn (Lore), och precis som podcasten tar The World of Lore: Monstrous Creatures läsaren med på en både underhållande och stundtals riktigt otäck guidad tur av folklore från världen över. Som en bonus är boken även fylld av vackra illustrationer.

Som titeln antyder fokuserar Mahnke i denna samling av myter på olika varelser; allt från illasinnade demoner och hämndlystna andar till hemsökta dockor och smittsamma förbannelser!
Boken är uppdelad i fem delar, varje del inleds med en förklaring, eller introduktion, av en sägen, fenomen eller varelse och följs av ett antal kortare berättelser om allt från ursprung till de många olika sätt som människor försökte värja sig på.

Erfarna Lore-lyssnare kommer säkert känna igen en del av berättelserna, men trots att jag själv tillhör den kategorin kommer jag på mig själv med att snegla ut i mörkret utanför och undra om jag kanske inte skulle låta lampan förbli tänd i natt...

Kort sagt så är The World of Lore: Monstrous Creatures en utmärkt oktoberläsning.

 


Kommentarer

Nyhetsbrev