En man av stil och smak

Publicerad: Fredag, 1 augusti 2014, Skribent: Anders Fager
Vi bad Anders intervjua sig själv om boken.
Anders Fagers nya roman utspelar sig i samma lovecraftianskt inspirerade svenska verklighet som Svenska kulter, och är en fristående forsättning på Jag såg henne i dag i receptionen. Vi bad Anders intervjua sig själv om boken.

ANDERS FAGER INTERJUVAR ANDERS FAGER

ANDERS FAGER: Hej allihopa! I augusti ger jag ut En man av stil och smak på Wahlström & Widstrand. Det är en skräckhistoria om en hög tjänsteman på Kungliga Biblioteket som pressas allt hårdare av okulta sällskap som vet att stjärnorna snart står rätt och vill åt böcker som finns gömda på biblioteket. Ni kommer att älska den.

ANDERS FAGER: CeO, som vår hjälte heter, är dessutom en än så länge framgångsrik bibliotekstjuv. Men nu sätts han att leda en jakt på den tjuv som härjar på Kungliga Bilblioteket. Han själv, alltså. Det är en av många saker som gör CeOs liv lite rörigt.

ANDERS FAGER: Äntligen kommer det en bok som skildrar bibliotekarier så sexiga och spännande som de verkligen är. Här finns vrickat sex och våld, hemliga ordnar och mörka källarvalv, precis som det sig bör när när man skriver om bibliotekarier.

ANDERS FAGER: Det sups en del också. Och äts sushi. (På det hela taget så äts det väldigt lite i mina böcker. Vad kan det betyda?)

ANDERS FAGER: De som läst mina tidigare böcker kommer givetvis att känna igen en del figurer. Fredman är givetvis med. Och Heinrich Himmler flimrar förbi. Liksom Sven Hedin och drottning Kristina. Läsarna får också veta en hel del om den legendariske Holger Bertholtz, sveriges mest kända svartkonstnär .

ANDERS FAGER: Det här är givetvis fortsättningen på min Jag såg henne i dag i receptionen som handlade om technohäxan Cornelia Karlsson. Cornelia öppnade en port till andra eoner och nu vill saker in genom porten. Elaka saker.

ANDERS FAGER: Hur lik är bibliotekstjuvern CeO den riktigte biblitekstjuven Anders Burius?

ANDERS FAGER: Jag har aldrig träffat originalet så det är svårt att säga. Men folk som gjort det har berättat saker som får mig att känna att min karaktär är betydligt närmare verkligheten än man var i tv-serien som gjordes om Burius för några år sen. TV missade dessutom hela biten med att karln sålt sin själ till mörkrets makter.


Kommentarer

Nyhetsbrev