Hjältarnas Tid

Publicerad: Onsdag, 7 september 2016, Skribent: Samuel

Hjältedåd! Monster! Skatter!

Ett nytt svensk rollspel har skådat dagens ljus. Hjältarnas Tid är ett High Fantasy-spel från Helmgast och Krister Sundelin, en erfaren spelskapare som senast är känd för spelet Järn. Här visas ytterligare prov på ett klokt och äventyrligt berättarsinne.

Hjältarnas tid är ett barn- och nybörjarvänligt spel, presenterat i en box med tilltalande konst. Spelet har en genomgående inbjudande design av liknande typ som ses i just Järn, med mer vitt spridda influenser.

Spelmekaniskt påminner det om lite äldre svenska rollspel, och verkar enkelt att ta till sig, snabbt att spela.

Spelare slår procentslag (med två tiosidiga tärningar) för färdigheter, med möjlighet till kritiska slag, både lyckade och mindre så.  Skadeslag sker med exploderande sexsidiga tärningar, vilket inte är så dramatiskt som det låter. Detta är en term för att när en tärningslag får sitt högsta värde (i detta fallet 6) får spelaren lägga till ytterligare en tärning till slaget.

I samma anda som äldre rollspel sköts erfarenhet till och med via klassiska "förbättringsslag" för att representera nya färdigheter mellan spelmöten.

Utöver en grundbok där spelet och dess regler beskrivs i detalj innehåller boxen ett starthäfte med ett färdigt äventyr som i steg för steg i så kallade scener går igenom hur spelet går till. Det är väldigt pedagogiskt för såväl spelare som spelledare  Medföljer gör även ett antal rollformulär med färdiga äventyrare på, samt några tomma för de som vill skapa egna. (vilket också sker rätt snabbt och smidigt.)

Allt ni behöver finns i boxen, vad väntar ni på? Hjältarnas tid är här!
SamuelKommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.

Veckans stora speltitlar

Speltoppen