Hjältarnas Tid

Publicerad: Onsdag, 7 september 2016, Skribent: Samuel

Hjältedåd! Monster! Skatter!

Hjältarnas Tid är ett High Fantasy-spel från Helmgast och Krister Sundelin, en erfaren spelskapare som senast är känd för spelet Järn. Här visas ytterligare prov på ett klokt och äventyrligt berättarsinne.

Hjältarnas tid är ett barn- och nybörjarvänligt spel och släpptes sommaren 2021 i en ny, lätt reviderad utgåva. Spelet har en genomgående inbjudande design av liknande typ som ses i just Järn, med mer vitt spridda influenser.

Spelmekaniskt påminner det om lite äldre svenska rollspel, och verkar enkelt att ta till sig, snabbt att spela.

Spelare slår procentslag (med två tiosidiga tärningar) för färdigheter, med möjlighet till kritiska slag, både lyckade och mindre så.  Skadeslag sker med exploderande sexsidiga tärningar, vilket inte är så dramatiskt som det låter. Detta är en term för att när en tärningslag får sitt högsta värde (i detta fallet 6) får spelaren lägga till ytterligare en tärning till slaget.

I samma anda som äldre rollspel sköts erfarenhet till och med via klassiska "förbättringsslag" för att representera nya färdigheter mellan spelmöten.

Vad väntar ni på? Hjältarnas tid är här!

Samuel


Kommentarer

Veckans stora speltitlar

Rollspel

Dungeons and Dragons Call of Cthulhu Svärdets Sång Symbaroum Runequest Mutant År Noll Tails of Equestria FATE Lamentations of the Flame Princess Flodskörden Shadowrun Kult Coriolis Pathfinder Traveller Warhammer Fantasy Vampire the Masquerade Äventyr

Speltoppen

Prenumerera på våra nyhetsbrev