Maximera presentkortet

Publicerad: Tisdag, 27 december 2022, Skribent: Linda

Tillhör du en av alla julklappsfirare där ute som fått ett presentkort hos oss? Grattis! Chansen att du hittar årets sista favorit är då väldigt hög! Ta till exempel Shuna's Journey, av Hayao Miyazaki , mannen bakom mästerverk som Nausicaä the Valley of the Wind, Totoro och och Spirited Away. Shuna's Journey är skriven 1983, under höjden av Miyazakis förmåga, men har först nu översatts och kommit ut i en fin samlingsvolym på engelska. 

Shuna är en prins som ger sig av på en resa för att hitta det gyllene frö som kan rädda landets skörd och dess befolkning från svält. På sin resa möter han den stolta Thea, som han räddar ifrån hennes fiender, för att sedan skiljas åt. Kommer de någonsin ses igen, och kommer han finna det gyllene fröet? 

Och på tal om Totoro så har vi till exempel fina pins, nyckelringar och matpinnar, bland annat, att lägga till i korgen för den som har kvar en mindre summa kvar av presentkortet att handla för. Och har din släkt alla gett dig presentkort kanske det till och med räcker till en hel Totoro-soffa!

För den som är sugen på att läsa böcker är det här en av årets roligaste och mest inspirerande perioder, då alla årets bästa-listor presenteras. Vi har samlat våra olika genres och du kan även scrolla tillbaka till tidigare års favoriter. Eller varför inte titta igenom Pärs tips på hans bästa mangor för vuxna läsare som hållt extra hög kvalitet 2022? Själv blev jag sugen på att spana in Bomba och Rooster Fighter. 

Och vilken tid skriker efter ett nytt bräd- eller rollspel? För dig som fått ett presentkort på 500kr är det perfekt timing att unna dig en monstermanual till D&D till exempel, eller nagga av ordentligt på det finaste brädspelet Root - A Game of Woodland Might & Right, där du spelar enormt fint tecknade fabeldjur. Root är ett fantastiskt spel på många sätt.

Vackert designat, välskrivna regler och med ett oerhört omspelningsvärde. Det är komplext och trots sitt tilltalande yttre absolut inte ett ytligt spel för när du vill ha lite enkel underhållning, utan passar bäst för när du har fyra dedikerade spelare som vill ha en riktig spelkväll och ge sig djupt in i skogen. Det går även att spela med varandra mot spelet, om du föredrar samarbetsspel.

Och för spelentusiasten finns såklart även den mest klassiska "jag vill använda upp hela summan-prudukten" - tärningar!  Oavsett om du vill ha en vackert klassisk variant eller någon som ser ut som godis har vi garanterat minst ett gäng tärningar som kommer öka spellusten hela nästa år.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev