Det bästa från Dungeons & Dragons

Publicerad: Måndag, 23 november 2020

Dungeons & Dragons, det första största och (enligt många bästa) rollspelet har gjort en enastående comeback. Mycket tack vare den fantastisk bra senaste utgåvan av spelet, men kanske ännu mer för att så många podcasts och youtube-shower lyfter upp spelet. Alla rollspelare vet att det passar fantastiskt bra för att skapa knasiga situationer som ger upphov till smarta oneliners. Det är, vare sig man använder miniatyrer eller ett väldigt fysiskt spel, där karaktärerna har en tendens att falla, flyga och transmogrifieras på hejdlösa sätt. Kul, helt enkelt! Här har vi samlat det bästa vi har med anknytning till Dungeons & Dragons - regler, nyheter, kul tillbehör, julklappstips och merchandise.

Vårt senaste tillskott på D&D-hyllan är en presentbox med tre böcker som hjälper till i trixandet och fixandet när fyrklövern fighter – thief - magic-user – cleric börjar kännas trång. Två gamla och en ny bok ingår.

XANATHAR’S GUIDE TO EVERYTHING innehåller 31 nya underklasser (eller specialiseringar) till grundklasserna i spelet. Där finns också ett system för att skapa rollpersonens bakgrund, som ett slags "Life Path", plus en massa nya regelmodifikationer för spelledaren. Läs en närmare presentation av boken här.

TASHA’S CAULDRON OF EVERYTHING ger ytterligare verktyg för att skapa en unik rollperson. Här utvecklas konceptet med underklasser och nya regler gör det möjligt att modifiera hur rasegenskaper och andra detaljer i rollfiguren ser ut. Dessutom innehåller boken massor av besvärjelser, fällor och annat smått och gott.

Splitter nya MONSTERS OF THE MULTIVERSE (som släpps fristående 17 maj) är en ny monsterbok som samlar och uppdaterar varelser från böckerna VOLO’S GUIDE TO MONSTERS och MORDENKAINEN’S TOME OF FOES. Här finns också ett kapitel som beskriver 31 nya spelbara raser, och passar bra att kombinera med de nya regler för karaktärsskapande som presenterades i Tasha’s Cauldron.

Slutligen ingår en SPELLEDARSKÄRM. Böckerna och skärmen har nya folieomslag speciellt för den här utgåvan. Vi har också en särskild utgåva (den vita nedan) som bara säljs i butik.

Ta också en titt på sidan där vi samlar alla tärningar, sidan med alla miniatyrfigurer, med kul prylar och merchandise, samt Marcus pedagogiska guide för nybörjaren. Särskilt bra tycker vi förstås att våra egna tärningar är!Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev