Påskekrim med fantastiksmak

Publicerad: Torsdag, 1 april 2021

I vårt kära grannland Norge har man en tradition av att läsa påskekrim, deckare och mysterieböcker till påsk. En spännande idé vi tänkte göra till vår egen med en lagom fantastisk touch. För visst sker det mord och utredningar även på världar bortom vår egen!

En utmärkt bok i alla kategorier, men kanske särskilt när det gäller pusseldeckare med tidsloopar, är The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle som vi även har på svenska. En person vid namn Aiden Bishop vaknar upp i en regnvåt skog, och informeras om att han måste lösa ett mord – ett mord som kommer ske på en fest ikväll, och misslyckas han med att lösa mordet kommer han återbördas till samma tidpunkt, men vara fast i en ny kropp.

På vår nyhetshylla hittar vi The Absolute Book som vi kommer presentera lite närmare på våra sociala medier efter påsk, då ett par exemplar följer med oss hem över påskledigheten. Men redan nu kan vi säga att den på beskrivningen låter som en intressant mordgåta med teman om hämnd, böcker och identitet. Vi tror den faller någonstans inom genrerna fantasy och weird fiction, och längtar efter att sätta tänderna i den!

Suger det mer efter thriller-spänning, är Thirteen Storeys att rekommendera. I en lek med urban legends och med klassklyftor som bubblar under ytan, är det både spännande och otäck läsning. En mångmiljonär bjuder in ett märkligt urval av personer på en fest; de flesta känner inte varandra och det enda de har gemensamt är att de upplevt något konstigt inom byggnadens väggar. Innan kvällen är slut, kommer deras värd vara död – men varför?

Har verkligheten känts lite kafkaesque det senaste året? Då kanske The Hanging Artist är perfekt för dig. I denna alternativhistoriska mysterieroman fylld med absurdism och vinkningar åt allt från Processen till En svältkonstnär vaknar Kafka dagen efter då han borde dött och möts av skalbaggen han skrev om i Förvandlingen. Tillsammans börjar de utreda en serie märkliga självmord i 20-talets Wien, en plats där det märkliga bara är början.

Och du, känner du inte för att läsa? Då har vi Knives out på både DVD och BD! Mycket underhållande film som leker med pusseldeckarens stilistisk, med Daniel Craig, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis och andra stora namn i huvudrollerna.

Gabriella


Kommentarer

Nyhetsbrev