Ny SF!

Publicerad: Onsdag, 17 april 2019, Skribent: David

Det händer mycket på science fiction-fronten nu, och kineserna verkar vara en stor del av det. Broken Stars, en samling sf-noveller sexton olika kinesiska författare kom in för någon månad sedan och har sålt fint. Ken Liu, som verkar ha ett finger med i nästan all sf som översätts från mandarin, står som förläggare och översättare. Vår VD Maths läste förhandsexemplaret vi fick av Chen Qiufans Waste Tide, en berättelse om Mimi som bor och lever på en gigantisk avfallshög med industri- och teknikskrot. Maths hälsar att han gillade boken väldigt mycket, även om det eventuellt var en explosion för mycket på slutet (själv gillar jag explosioner och ser inte problemet).

Kameron Hurleys The Light Brigade har precis släppts som pocket, och det är läsvärd militär-sf, som inte bara är spännande utan också tänker lite nytt. Jenny P har läst den och skriver om sina intryck. Många på SF-bokhandeln tycker att Ted Chiang skriver väldigt, väldigt bra och intressanta noveller. Därför är vi ystra som spelmän nu när hans nya novellsamling Exhalation äntligen släppts! Vi vet ännu inte särskilt mycket om samlingen, men eftersom hans tidigare samling Stories of Your Life and Others var så A-M-A-Z-I-N-G köper vi gärna grisen i säcken och kastar oss över Exhalation.

James S. A. Corey fortsätter sin tour de force som är Expanse-böckerna med del åtta i serien, Tiamat’s Wrath. Glenn har läst den och tycker om den, precis som tidigare delar. Läs om hans intryck här. Även Neal Asher har klämt ur sig en bok, The Warship, fortsättningen på lika orginellt namngivna The Soldier. Transhumanism, utomjordisk ai, gigantiska avstånd och en massa förstörelse, som vanligt i Ashers böcker. Gunilla läste The Soldier när den kom och tyckte om den, och den här verkar vara mer av allt det som gjorde föregångaren underhållande.


Kommentarer

Nyhetsbrev