Dark Academia

Publicerad: Fredag, 3 december 2021, Skribent: Gabi

Dark Academia, när gotik möter skolmiljöer, är en estetik och stil som är på väg att utvecklas till en helt egen genre och subkultur. Vi har både några av de klassiska verken som ligger till grund för stilen, och magiska varianter!

A LESSON IN VENGEANCE av Victoria Lee
Denna triller utspelas på Dalloway School, ett internat med ett blodigt förflutet. I ett av husen dog fem flickor, enligt ryktet häxor… Felicity har återvänt efter att ha sörjt och begravt sin flickvän och hoppas på nya tag i sin älskade skola. Men nykomlingen, det unga stjärnskottet Ellis, vill ha hjälp att researcha sin nya roman och Felicity kan inte motstå hennes eller det förflutnas lockelse.

THE NINTH HOUSE av Leigh Bardugo
Ränker och nekromantik på det anrika universitetet Yale, i en mörk vuxenfantasy av författaren till Grisha-serien. Vår antihjältinna Galaxy Alex Stern är en outsider och bedragare som desperat vill få tillgång till elitskolan. Hon erbjuds ett nytt liv för att hon kan se ”grays”, Yales spöken, och blir medlen av sällskapet Lethe, titelns hemliga nionde hus. Läs en presentation av boken här.

THE LAST GRADUATE av Naomi Novik
Andra delen i den spännande berättelsen om The Scholomance, som utspelar sig på en skola för magiskt begåvade elever, där misslyckande innebär en säker död. Vi får följa eleven El som försöker överleva till examen samtidigt som hon måste kontrollera sina destruktiva förmågor. Här är skolgången verkligen en kamp på liv och död. Första delen heter A Deadly Education. Läs en presentation av den här.

JANE EYRE MANGA CLASSICS av Charlotte Brontë och SunNeko Lee
Brontë’s Jane Eyre är den klassiska historien om en föräldralös flicka som går i en skola för fattiga tills hon omhändertas av hjärtlösa släktingar. När Jane som guvernant på Thornfield Hall blir förälskad i husets herre, Mr Rochester, lurar förkrossande hemligheterna bakom låsta vindsdörrar.

(Jane Eyre är en bok många tycker om att samla på i olika versioner, så vi tipsar om den lite ovanliga mangaversionen. Men såklart finns även romanen i vårt sortiment)


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev