Black Friday!

Publicerad: Fredag, 20 november 2020, Skribent: Gabi

Svart fredag nalkas

Mörk på himlen och mörkt i nyheterna, men i bokrymden finns både tröst och spänning att avnjuta på säkert sätt.

Vi nalkas Black Friday, som vi i år valt att uppmärksamma på två vis: fina signerade böcker med hög julklappspotential (till både oss själva och kära familjen) samt en liten present till alla roll- och figurspelare. Alla gäller online, då vi rekommenderar att ni i första hand tar del av Black Fridays shoppingerbjudanden hemifrån. För att undvika stresskänslor, gäller de dessutom helgen ut – alltså fredag den 27:e till söndag 29:e november, så långt lagret räcker!

Svart tärningsbricka
Om du under helgen 27-29 november beställer roll- eller figurspelsprodukter från sfbok.se för minst 300 kr, skickar vi med en oktagonal tärningsbricka i svart med vår logga präglad i mitten. Svart sammet, såklart! Du behöver inte skriva in någon kod, utan den skickas med automatiskt.

Signerade böcker
Vi har arrangerat säkra signeringar med flera svenska författare som signerat sina böcker, vilka presenteras nedan:

Kapten Haddocks ordbok 
Det finns ingen som kan förolämpa på ett mer kreativt sätt än Kapten Haddock! Tintinexperten och översättaren Björn Wahlberg har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa en svensk version av denna ordbokbok för de Haddockska kraftuttrycken – lär dig bakgrunden till klassiska fraser som ”anfäkta och anamma” och upptäck nya innovativa skällsord som skäggsimpor och pantmånglare. En varmt rekommenderad julklapp för Tintin-läsare i alla åldrar samt de som älskar ett fröjdefullt språk.

Mio, min Mio 
En av Astrid Lindgrens mest älskade böcker i ny gestalt! Historien om pojken Bo Vilhelm Olsson som i Landet i fjärran blir Mio och drar ut mot den onda riddar Kato, är en storslagen och poetisk saga som i år kom i nyutgåva, med illustrationer av Johan Egerkrans. Vi är många som avnjutit hans praktverk ”Nordiska väsen” och ”De odöda”, samt sett hans illustrationer i rollspel som nya ”Drakar och demoner”. Nu har hans penna tolkat Astrid Lindgrens tidlösa saga på nytt, i en version som har hyllats stort i pressen.

Triceratops och andra horndinosaurier 
Illustratören Johan Egerkrans illustrerar inte bara vår mytvärld, utan har även skapat många vackra dinosaurieböcker. I sin senaste utforskar han Triceratops och de andra horndinosaurierna. Fantastiska djur, som levandegörs i Egerkrans unika stil. Med fullfärgsbilder och fakta om 20-tal hornförsedda ceratopsier och deras släktingar – visste du till exempel att man hittat en Protoceratops som förstenats mitt i en fajt med en Velociraptor? – är det en perfekt julklapp för vetgiriga dinosauriälskare i alla åldrar.

Knäckarbanketten 
Årets radiokalender av Sara Bergmark Elfgren! Knäckarbanketten är en spännande berättelse om Ottilia och Amund, hertigdottern och svinpojken, och utspelas i ett hertigdöme med två bråkiga bröder som styr. När hertig Ludbert ska ordna fest, en jätteenorm fest, ja, en riktig knäckarbankett smider hans avundsjuke tvillingbror planer att förstöra allt! Sara Bergmark Elfgren har även skrivit manus till radioversionen och årets julkalendern har som alltid premiär i Barnradion 1 december 2020, så passa på att ta hem en Knäckarbanketten denna jul.

Boken som inte ville bli läst
Vad ska man göra med en bok som inte vill bli läst? Öppna den, så klart! "Boken som inte ville bli läst" är en humoristisk och underhållande bilderbok skriven av komikern och tv-profilen David Sundin, som vänder sig till alla barn som behöver hjälp av en vuxen för att läsa sina böcker. Den här boken vill absolut inte bli läst, och krånglar och krumbuktar sig till barnens stora glädje. "Boken som inte ville bli läst" är en hyllning till den gemenskap som uppstår vid läggdags, när högläsningen fascinerar de som ännu fortfarande undrar hur krumelurerna på papperet kan innehålla så många sagor och figurer.

Kråkorna 
Skräckförfattaren Anders Fager och illustratören Peter Bergting släppte tidigare i år den grafisk roman ”Kråkorna”, som även nominerats till Augustpriset 2020. En stämningsfull berättelse om Kim, som reser till den gamla stugan hen ärvt efter farmor och farfar. Belägen i en bortglömd del av de värmländska skogarna, har tillbyggnaderna förfallit och tjänar nu bara som sittplats åt otaliga tysta kråkor. Mörka skuggor från det förflutna händer över hela gården… Bergtings teckningar och Fagers text gifter sig perfekt, och den kusliga spänningen stegras sakta. Anders Fager kommer signera Kråkorna.

De levande döda
Verkligheten rämnar i KULT-romanen ”De levande döda”, Gunilla Jonsson och Michael Peterséns fristående uppföljare till ”Döden är bara början”, som bygger på deras ikoniska rollspel. Platsen är Berlin, tiden är nyligen och fasorna ligger bara ett andetag bortom verkligheten. En suggestiv skräckbok som handlar om minnen, när tre utmärglade ungdomar vaknar utan dem i en möglig källare, om platser som suger sig fast, där Amanda försöker starta ett nytt liv men hemsöks av skuggorna från Berlin, och det makabra och monstruösa som pulserar djupt ner i allas vårt undermedvetna.

Erbjudanden gäller alltså de köp som genomförs online den 27–29 november 2020, så långt lagret räcker.


Kommentarer

Nyhetsbrev