Åsa i Japan!

Publicerad: Lördag, 21 november 2020

Vi är många manga- och animefans som drömmer om att flytta till Japan. En av dem som gjorde slag i saken var serietecknaren Åsa Ekström, som hamnade på japanska topplistor med sin onlineserie och gett ut flera böcker.

Nu återkommer hon på svenska med ”Mitt liv i Japan”! Eftersom Åsa fortfarande bor i Japan, har vi ordnat fina signeringsklistermärken till de som förbokar boken för hemskickning eller upphämtning i Stockholmsbutiken!

Det var med ”Nordiska tjejen Åsa upptäcker Japans mysterier” (Hokuō jyoshi ga mitsuketa Nihon no fushigi) som Åsa slog igenom på den japanska seriemarknaden. Serien började online, på bloggportalen Ameblog, där den tuffade på tills den över en natt spreds viralt och blev den högst rankade privatbloggen i hela Japan. Under rekordperioden hade hennes blogg 1,5 miljoner besökare om dagen!

Som namnet antyder, handlar Nordiska tjejen Åsa om kulturkrockar, språkliga finurligheter och livet som svensk tjej i Japan. Små saker som artigt uppförande, en typisk lunchlåda och vad "vanligt folkvett" egentligen är, funkar ju inte längre som vanligt i ett nytt land! Allt beskrivs i underhållande seriestrippar.

Det har hunnit komma ut tre delar av Nordiska tjejen Åsa som böcker, plus en fjärde med fokus på att resa landet runt och möta lokala seder, uttryck och maträtter. Även hennes drama Sayonara September, ursprungligen släppt på svenska, tecknades om och översattes för utgivning i Japan.

Nu kan vi efter att många år ha läst om serien som gjorde Åsa ”big in Japan” äntligen läsa den på svenska! Kartago förlag har plockat ihop ett urval av de första två böckernas strippar, som släppts som Mitt liv i Japan. Vi har fått ett antal klistermärken av Åsa, med en liten bild och signatur, som vi kommer skicka med förbokningar i Stockholm och via vår näthandel så länge lagret räcker. De kommer delas ut i den ordning bokningen inkommer, så passa på nu och läs om hur det är att vara svensk mangatecknare i mangans hemland!

Ps. Om du är nyfiken på Åsa Ekströms illustrationer, har hon även illustrerat barnböcker. Vår favorit är Drakriddare av Jo Salmson, om fattige pojken Tam, som väljs ut av drakarna själv till att bli en drakriddare. De har dessutom nyligen kommit i nytryck i fina samlingsvolymer.


Kommentarer

Nyhetsbrev