Årets nördparader 2022

Publicerad: Måndag, 2 maj 2022

Science fiction bokhandeln bjuder in alla som älskar nörderiet och fandoms till att fira våra favorithobbies med en maffig dräktparad! Inspireras böcker, filmer, tv-spel eller skapa fritt ur fantasin och kom i sällskap med hundratals andra glada nördar till tonerna av en blåsorkester genom stadens gator.
Vi har i flera år haft våra Nördparader nära den Internationella Nörddagen i maj, alltid med syfte att ha kul tillsammans och fira den fantastiska kreativitet som ryms inom våra områden. Avancerad cosplay, detaljtrogna lajvdräkter, re-enactorkläder, garderobsplock omvandlat till maskerad… allting är välkommet och får plats!
Notera att i år infaller paraderna på lite skilda datum, p.g.a. andra evenemang!

Stockholm 21:a maj

I år är Nördparaden i Gamla stan ett av över 300 programpunkter på Stockholms bokhelg. Vi är också glada att välkomna YouTubarna Yumi och Tomu som konferencierer. Orkester är Wijkmanska Blecket.
Samling: Strömparterren kl. 12:30
Avgång: kl. 13:00
Slutar: ca kl. 13:45 på Stortorget, framför scenen

Göteborg 26:e maj

Först och störst, är nördparaden i Göteborg! Med många år på nacken har vi förutom alla glada besökare även med oss Star Wars-välgörenhetsorganisationen 501st Swedish Garrison. Orkester är Tongångaren med Patriciabaletten.
Samling: kl. 12:30 Götaplatsen
Avgång: kl. 13:00
Slutar: ca kl. 13:45 vid Göteborgs domkyrka

Malmö 21:a maj

Malmö nördparad växer varje år och anförs i år av Spårvägens Musikkår, som under de senaste åren även hjälpt oss med våra fina digitala parader. Nu får vi äntligen se och höra dem och varandra på riktigt igen!
Samling: kl. 12:30 vid Stadsbiblioteket
Avgång: kl. 13:00
Slutar: ca kl. 13:45 vid Science fiction bokhandeln

Hjärtligt välkomna!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev