Spel till resan

Publicerad: Tisdag, 18 juni 2024, Skribent: Linnéa

Semestern är ett utmärkt tillfälle att spela spel med vänner och familj. Men många spel tar för stor plats för att bre ut på tåget eller packa ner i resväskan till stugan. Vi har därför samlat en lista på underhållande spel som funkar utmärkt för att ta med på resan!  

Spela på resande fot

Resistance – 5-10 spelare 

En rebellstyrka har blivit infiltrerad av agenter. I detta bluffspel för stora sällskap är rebellernas mål att försöka lista ut vem de kan, och inte kan, lita på samtidigt ska agenterna göra allt i sin makt för att sabotera.

Alla Exitspel – 1-4 spelare 

Med EXIT-spelen kan du uppleva spänningen av ett Escape Room precis vart du vill. Varje spel går endast att spela en gång vilket praktiskt nog frigör mer utrymme i väskan på vägen hem!(Frukta icke, spelen är helt gjorda i återvinningsbart material) Spelen finns på svenska eller engelska och i flera svårighetsgrader, vissa av dem är dessutom anpassade för barn. Här finns det alltså något för alla typer av spelare!

Coup Card Game – 2-6 spelare

Bara en spelare kan återstå när maktkampen i Coup är över. Spela dina karaktärskort klokt för att samla inflytande, och saknar du kortet du behöver – ljug! Men kan du bluffa dig till vinst utan att dina motspelare synar dina lögner? Ett snabbt och intensivt partyspel för den som kan hålla masken. 

Spela i stugan eller på hotellet 

Patchwork – 2 spelare 

I detta charmiga spel för två är ditt mål att konstruera det bästa lapptäcket. Samla knappar, köp nya bitar och undvik att lämna tomma rutor på din spelplan. Med enkla regler kommer du snabbt i gång, men varje bit kan vara avgörande i kampen om att bli lapptäcksmästaren! 

Joking Hazard – 3+ spelare 

Ett partyspel med 361 kort med serierutor på som tillsammans kan skapa otaliga mörksinnade och roliga seriestrippar. Avsluta seriestrippen med ett av de kort du har på handen. Vågar du spela ut kortet som ger den sjukaste men potentiellt roligaste serien eller fegar du ur och lägger ett kort som inte känns lika anstötligt? Som att det finns ett val, alla korten ger galna serier! 

Just One – 3-7 spelare

Just One är ett samarbetsspel där spelarna tillsammans ska klura ut så många mysterieord som möjligt. Varje spelare skriver ner sin ledtråd för att hjälpa den enda lagkamraten som inte sett ordet, men se upp! Om två spelare har skrivit ner samma ledtråd får de inte visas. Ett ord som Hulken kan till exempel få ledtrådar som grön, arg och Marvel, men hur lätt blir det för personen att gissa om två av ledtrådarna inte får visas!? 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev