Pridetips: Thirsty Sword Lesbians

Publicerad: Måndag, 2 augusti 2021, Skribent: Ellinor

In a coffee shop on the border between two worlds, sword lesbians sip hot beverages, fight gentrification, and guard the precious Foxhole Woods from deadly cishet incursions.

Thirsty Sword Lesbians är ett friforms-rpg, där du kan ikläda dig roller som fabulös f.d. popstjärna eller ärelös och vilsen krigare som kämpar i revolten mot det heteronormativa förtrycket. Vare sig ditt spel äger rum i skogarnas djup eller yttre rymden, får du använda din klipskhet, charm och styrka för att bekämpa de som försöker slå ner din självkänsla. Spelmekaniken låter dig också ta hand om dina vänner, läka brustna hjärtan och förföra fienden.

För att spela Thirsty Sword Lesbians behövs två sexsidiga tärningar, och gärna även papper och penna för att hjälpa dig hålla reda på de känslomässiga band du har till andra figurer, och som de kan få mot dig. Vad du kan göra beror på vilken typ av lesbisk svärdssvingare du är: Kanske föredrar du en spelstil byggd på bluff och tricks? Då passar Spooky Witch som kommunicerar med de mystiska Osedda, som bäst attackerar med sitt Eldritch Sword i kombination med sin kvickhet (’wit’). Annars kanske din spelstil passar bättre till Seeker eller Nature Witch som båda har ett förflutet färgat av förtryck och osynlighet, och som hämtar kraft ur vänskap och den där första queera kärleken. En Nature Witch kan exempelvis få spelpoäng genom att nå sitt eget mål med att kyssa farliga kvinnor, vinna en väns sanna förtroende eller avstyra ett slagsmål innan det äger rum.

Detta är ett spel med stort fokus på berättande och att spelgruppen skapar en inbördes en rolig dynamik. Det passar både nya och mer erfarna rollspelare, med enkla grundregler även om det kan ta en extra tankerunda att förstå sig på de queera DM och spelarmöjligheterna.

Hur var min spelupplevelse då? När jag först hörde talas om Thirsty Sword Lesbians, tjöt jag högt av glädje! Så länge har många av oss skrikit ”Make it gay, you cowards!” till spelskapare och nu äntligen lyssnade April Kit Walsh och Evil Hat Productions. Spelet är precis så fånigt eller seriöst som du gör det: lattja runt och ha kul eller bearbeta och lös patriarkatets problem. Jag vet inte var jag vill börja ens… Det här är ett spel där det finns specifika moves för att lyfta motspelarens haka med svärdsspetsen och charma bort henne från initiativet. Det finns söta babygays som finner kärlek och vänskap i en värld som varit elak mot dem. Det går att vara modig och ge sig in i en strid med svärd och feministisk poetry slam. Vad det än blir, är jag mer än redo att spela en passionerad lesbisk tillsammans med en grupp människor som också består av passionerade lesbiska!


Kommentarer

Veckans stora speltitlar

Rollspel

Dungeons and Dragons Call of Cthulhu Svärdets Sång Symbaroum Runequest Mutant År Noll Tails of Equestria FATE Lamentations of the Flame Princess Flodskörden Shadowrun Kult Coriolis Pathfinder Traveller Warhammer Fantasy Vampire the Masquerade Äventyr

Speltoppen

Prenumerera på våra nyhetsbrev