Ytterligare en spridd nyhetsskur!

Publicerad: Onsdag, 31 augusti 2022

Förra veckan var ett enormt hopkok med saker från alla möjliga avdelningar. Allt ifrån porslin till kokböcker, till tecknade queera serier. Vi hade tänkt fortsätta i samma spår eftersom vi har återigen fått saker från kors och tvärs över världen. What to do liksom. 

Ska man börja hyfsat nära bör man ju först och främst nämna att vi har fått vår första leverans med klädkollektioner från Gamergäris med med gamerikonen Paula “Fenjima” Enrique i spetsen. Kläderna som går i färgglada färger fokuserar på stil och hållbarhet, med återvunnet material och ekologiskt material och från certifierade fabriker. I designen står den handhållna konsolen i centrum, omgiven av blommor och när vi har pillat på materialen har det onekligen känts som att kläderna är den perfekta gamingoutfiten. Spana in allting här! 

Vi har även fått in hur många vackra japanska konstböcker som helst - som från den dekadenta internetsensationen nekosuke, yocos melankoliska BL-illustrationer och den framstående animatören SUSHIO som bland annat har varit med i utvecklingen av Neon Genesis Evangelion, Kill la Kill, One Piece och Gurren Lagann. Hyllorna pryds även av konceptböcker från  Yoko Tanji, Yo Shimizu, och även boken som lyfter den nya vågen New Retro, en uppskattning och hyllning för det från äldre generationer men som återskapas och återföds i modern tid och med moderna tolkningar. 

Såklart har vi ju fått in det som man kanske rent spontant förknippar mer med sci-fi bokhandeln, det vill säga böcker och brädspel. Till exempel har vi fått in fler expansioner till Root - The Boardgame. Som  Clockwork expansion 2 , ett tillägg till Underworld och/eller Riverfolk och som lägger till ännu fler motståndskompnenter. Gå till botten med Corvid Konspirationen eller sätt ett stopp för ödlekultens hemska framfart. Bredvid den finns även Maradeurexpansionen som bland mycket mer lägger till hirelingfunktionen, små undertrupper med olika supportroller. Men de ska inte underskattas, de må vara små och märkliga men med rätt kombinationer kan de vara förödande! Vill man fokusera mer på hirelingsen kan man även spana in Maradeur & Hirelings pack, eller på riktigt sätta ut fyra platser rent fysiskt med Landmarkpack

Så till några särskilt kittlande böcker då - 

Silver Queendom - Dan Koboldt

Underhållande “rån-fantasy” som följer en grupp bedragare som tvingas acceptera dåliga och svåra jobb eftersom deras skulder måste återbetalas. Darin är ledaren och hjärnan. Evie är en adelskvinna som är sänkt av sin fars skulder. Tom är en fighter med ett svagt hjärta för hästar och Kat är en person som inte kan sluta rädda föräldralösa barn. Tillsammans bär de namnet Red Rooster och nu måste de ta sig an sitt svåraste uppdrag någonsin - de måste stjäla ett ovärderligt vin från imperiet. 

 

Tandläkarmanifestet - Ekre Eira 

Jalila Khan har två händer, och det betyder att hennes föräldrar aldrig älskade henne. I de enhäntas värld är hon en social paria. När hon en dag möter den tvåhänta Simbi Slithers blir hon blixtförälskad. Kärleksparet sugs med i en galaxomspännande konspiration där allt leder tillbaka till tandläkarna – vilka är de egentligen bakom munskydden?

Tandläkarmanifestet är en pulpigt paranoid och surrealistisk space opera som tar avstamp i de enhäntas värld och kastar sig ut i världsrymden.

 

The Very Secret Society of Irregular witches - Sangu Mandanna 

Mika Moon vet att hon behöver hålla huvudet lågt, inte dra uppmärksamheten till sin magi och hålla avstånd till andra häxor så deras magi inte blandas. Hon är van vid att vara ensam och inte komma nära någon - en effekt från hennes uppväxt som föräldralös som uppfostrades av främlingar - men det finns ett undantag; hennes onlinekonto där hon låtsas vara häxa. Hon gör det på skämt, för vem skulle kunna ta det seriöst? Det visar sig att någon faktiskt gör det. Plötsligt dyker ett meddelande upp som ber henne komma till det avlägsna NowhereHouse för att lära tre unga häxor kontrollera sin magi. Men huset är förvånansvärt befolkat ; där finns den skalliga, äldre Ken som ägnar sig åt magi i trädgården, Ian, Kens sarkastiska, eldiga make och den omtänksamma Lucie. Där finns också den introverta, mystiska grubblande James som inte är nöjd med Mikas ankomst och som skulle göra allt för att skydda barnen. Men medan Mika försöker hitta sin plats i det nya hemmet står plötsligt faran vid dörrkvisten. Hur mycket är det egentligen värt att offra för den nya, märkliga lilla familjen? 

Gullig, hjärtvärmande, wholesome berättelse med en ljuvligt utdragen och gullig kärleksutveckling. För dig som har saknat något i stil med The House on The Cerulean Sea. 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev