Veckans nyhetssvep

Publicerad: Fredag, 1 april 2022, Skribent: Gunilla

Veckans nyhetshylla är sympatiskt blandad – lite fantasy, lite sf, lite manga och några spel. En stor nyhet har vi presenterat i en längre text tidigare i veckan. Läs här om Sylvanas, den nya World of Warcraft-boken av Christie Golden. Här är ett litet axplock av övriga nyheter:

THE HUNGER OF THE GODS av John Gwynne
- del 2 i fornnordiskt inspirerade grimdark-fantasyn Bloodsworn –
En fascinerande värld, isande mörker och schysst action gjorde The Shadow of the Gods till en favorit bland fjolårets fantasyromaner. Gwynne har låtit sig inspireras av fornnordiska sagor. Monstren kallas vaesen. Huvudpersonerna är hårda som stridsyxor och deras färd går till en mytisk plats som kallas Oskutreð. I The Hunger of the Gods möter vi än en gång Orka och Elvar. Läget är kritiskt. Drakguden Lik-Rifa befriats ut sitt fängelse och smider hämndplaner. Orka söker efter sin son och de blodssvurna tar sig söder ut för att rädda en stridskamrat i nöd.

YOU'VE REACHED SAM av Dustin Thao
- If I Stay möter Your Name i en bitterljuv berättelse om kärlek och avsked -
17-åriga Julie har allt planerat – hon ska flytta till stan tillsammans med pojkvännen Sam och tillbringa en sommar i Japan. Men så dör Sam. Allt förändras. Julie försöker glömma honom, men det går förstås inte. Hon ringer en sista gång upp hans mobil för att få höra rösten i autosvar. Och Sam svarar. En kort stund möts de igen. Julia får en andra chans att ta avsked, på riktigt den här gången.

 BLOOD TO POISON av Mary Watson
- urban fantasy från Sydafrika med magi sprungen ur kvinnors vrede -
Savannah är 17 år och förbannad. Förbannad på två sätt - genom magi hon fått i arv från sina anmödrar och på det vanliga, svärande och vrålande sättet. I Savannahs familj drabbas en kvinna varje generation av en blodisande vrede. För att överleva sitt raseri måste Savannah söka hjälp hos ’veilwitches’ i Kapstadens slum.

BRAKING DAY av Adam Oyebanji
- space opera på ett månggenerationsskepp på flykt från AI-väldet på jorden -
”Bromsdagen” närmar sig, den tidpunkt då skeppet närmar sig planeten vid stjärnan Tau Ceti. Ravi Macleod är ingenjör på skeppet, född i en fattig familj men på väg att göra karriär. Hans planer på en bättre framtid för sig och familjen hotas när han ser en kvinna utan hjälm i rymden utanför skeppet. Är hon en hallucination? Eller ett tecken på att allt inte står rätt till på skeppet?

WAY OF THE HOUSEHUSBAND VOL 7 av Kousuke Oono
- prisbelönt humoristisk manga med en huslig yakuza -
Vi har hunnit till del sju den Eisnerbelönade mangaserien om den före detta yakuzan Immortal Dragon och hans ständiga kamp med hushållssysslor och sitt förflutna. Tatsu får i uppdrag att driva in skulder från grannarna – skulder till grannskapsföreningen, vill säga. Man kan ju tycka att yakuzalivet borde göra Tatsu unikt skickat att lyckas som indrivare. Men då känner man inte hans grannar ...

THE ART OF LIVING av Grant Snider
- nya tankfulla bilder från tecknaren bakom I Will Judge You by Your Bookshelf -
Humor och vardagsfilosofi i en bok med teckningar som kretsar kring mindfulness och empati.

ASSASSIN'S CREED: VALHALLA ORLOG DICE GAME
- ett tärningsspel hämtat från tv-spelet -
Det här tärningsspelet för två baseras på ett spel från Assassin’s Creed: Valhall.

Alla veckans nyheter hittar du som vanligt på nyhetssidan.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev