Veckans nyheter

Publicerad: Torsdag, 8 september 2022

Hösten börjar närma sig - kanske inte med stormsteg, men iallafall på ett lite mysigt makande sätt. Lite sådär att man tittar ut genom fönstret, tänker “åh, en solig sommardag!”, går ut genom dörren och behöver göra en tvärvändning för att hämta en tjockare jacka än den man hade tagit på sig. 

Och det känns lite i bokhandeln. Den här veckan har vi fått in mängder med höstmysiga saker. 

Typ i höstväderssvängen - vill du inte ha en tjockare jacka utan kanske bara något mer under kan du spana in våra nya nördiga tjockare tröjor, med motiv från Game of Thrones, Death Note, Assassination Classroom och Naruto. Vi har även fått in fler vanliga t-shirtar med motiv från Assassination Classroom, Death Note och Yu-Gi-Oh för ovanlighetens skull. 

Förutom riktiga myskläder har vi dessutom fått in olika muggar. Då snackar vi inte bara vanliga muggar ( även om vi har fått in det också) utan riktiga vrålåk till muggar. Vem har liksom inte drömt om att ha en Prancing Pony bägare? Eller en 3D-mugg med Cthulhu? Eller en jättemugg med Zoros affisch med hans efterlysning från One Piece? 

Så det finns - men vad är väl ett nyhetssvep utan en eller annan bok från nyhetshyllan?

 

THE MARY SHELLEY CLUB av Goldy Moldavsky

Whodunnitaktig skräckis med mängder av skräckfilmspåskägg. 

Rachel är en stipendiat på Tony Machester Prep. Det är en ny för Rachel början efter att hon och hennes mamma tvingades flytta från sitt förra hem efter en tragedi. Men snarare än att dröja vid traumatiserande minnen har Rachel hittat sin tröst i skräckfilmer. När hon råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle vid ett bus på en populär elev är det en dålig start på hennes nya liv - dessutom råkar hon fånga uppmärksamheten från Mary Shelley-klubben, en klubb som består av en märklig grupp människor som älskar skräckfilm. Men för första gången får Rachel känna att hon hör hemma. Klubbens största underhållning är rädsleprov, noggrannt utformade bus med syftet att skrämma någon. Varje medlem får designa ett rädsleprov och alla klubbmedlemmar måste delta. Men det dröjer inte länge innan proven spårar ur och bli farliga på riktigt, och snart förstår Rachel att det kanske finns någon som känner till hennes förflutna. 

 

THE WITCH HAVEN av Sasha Peyton Smith

Stark historisk fantasy-debut med dark academia, en kärlekstriangel och ett mordmysterium. 

Det är 1911 i New York City och sjuttonåriga Frances Hallowell spenderar sina dagar i syateljén. Det enda sällskapet av värde som hon har är sina mörka minnen av sin brors mystiska död en månad tidigare och hennes saxar och sytillbehör. Men under ett överfall hamnar hennes saxar i en mans hals - och hon har inget minne av hur det gick till. Innan hon döms för mord får hon besök av två mantelbärande sjuksköterskor som berättar att Frances är dödligt sjuk och behöver anmäla sig till Haxahavens sanatorium. När hon kommer dit är det inte alls ett sanatorium utan en skola för häxor. Där hittar hon sammanhanget hon har längtat efter men för henne känns magin som lärs ut för tam. Hon lockas istället av pojken Finn som besöker hennes drömmar och hans viskningar om en mörkare, mäktigare magi som dessutom kan leda till svaret på vad som egentligen hände med France’s bror. Men hennes magiutövande går inte omärkt förbi och faran är snart ett faktum. Hur långt är hon beredd att gå för makt och för sanning? 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev