Vad vi läste i sommar! #sfboksommarläs

Publicerad: Tisdag, 8 september 2020, Skribent: Sf-bokhandeln

Sommaren började med fint väder och avslutade lika så. Men mitten erbjöd dessvärre inte samma fina värme vilket gjorde det perfekt för sommarläsning och speltestande. Vi frågade våra kollegor i samtliga butiker om vilka böcker och spel de tagit sig an under sommaren och vi fick in en hel del. Nu delar vi med oss av dessa tips på Instagram, så håll utkik under den kommande veckan på respektive butiks konto: @sfbok / @sfbok.cafesirius / @sfbokmalmo. Du kan även söka på och följa vår hashtaggs #sfboksommarläs och #sfboksommarspel.

Här följer några av personalens sommarfavoriter:

Annie från Stockholmsbutiken tipsar om Before the Coffee Gets Cold:

Before the Coffee Gets Cold är första boken i Toshikazu Kawaguchi serie med samma namn. Det här är en tidsresebok, men med ett väldigt mänskligt fokus. Jag tycker den är jättefin och ställer intressanta frågor. Det handlar om ett café där kunderna kan resa tillbaka i tiden, men bara för att möta personer på samma café, inte för att förändra något. Så det uppstår många frågor om det är värt att göra det, när man inte kan förändra saker.

Ida från Göteborgsbutiken tipsar om sci-fi-kortspelet Orbital Conflict:

Orbital Conflict är ett relativt nytt svensktillverkat kortspel från spelföretaget Steel Cave Studio. När jordens politiska krafter kollapsar och den globala ekonomin är på gränsen till nedbrytning ser mänskligheten återigen mot stjärnorna. Oföreställbar marknadspotential och målet att bli den dominerande kraften i jordens omloppsbana är inom armens räckhåll, men konflikt oundviklig. Jag har fått se min rymdstation sprängas i bitar om och om igen men tycker fortfarande att det är kul, vilket säger ganska mycket. Detta taktiskt, sci-fi-kortspel för 2–4 spelare och med en speltid på ca 30-60 min, från 12 år, spel och spelregler på engelska.

Pär från Göteborgsbutiken tipsar om mangan Kimagure Orange Road:

I Sverige är Kimagure Orange Road, även känd som Superfamiljen, framför allt känt för två ytterst tveksamma beslut; när animen släpptes med svensk dubb försvenskade man huvudpersonens namn Kyosuke Kasuga till det helt otroliga Kurre Karlsson, samt att man lät Peter Harrysson göra rösten till familjens jamande katt. Bortsett från detta är Kimagure Orange Road en stilbildande och ytterst välskriven serie, och tack vare en lyckad kickstarter-kampanj får vi nu chans att läsa denna mangan på engelska för första gången. Det är ett klassiskt triangeldrama om den unge mannen som slits mellan två kvinnor. Det är en träffande skildring av kärlekens spel, eller dragkamp om man så vill. Första volymen i serien släpptes förra månaden och följande tre delar planeras släppas under slutet av året.

Myra från Malmöbutiken tipsar om boken Väggen:

Väggen är en högaktuell berättelse om en kvinna som isoleras bakom en osynlig vägg och måste försöka överleva med endast en hund, en katt och en ko som sällskap samt försöka hitta mening i livet. Boken är skriven av Marlen Haushofer och trotts sina snart 60 år på nacken är den lika aktuell nu som då.


Kommentarer

Nyhetsbrev