Trippel i manganyheter

Publicerad: Tisdag, 9 mars 2021, Skribent: Gabi

HARU'S CURSE är en manga om sorg och familjeplikter som på engelska kommer ut i ett extratjockt format. Den handlar om Natsumi Tachibana och Togo Hiragi, men lika mycket om den bortgångne Haru Tachibana. Andra dottern Haru och tredje sonen Togo, båda barn till rika och traditionella japanska familjer, var i ett arrangerat äktenskap när Haru gick bort i cancer vid blott 19 års ålder. För att hedra kontraktet mellan familjerna, ber Natsumi sin sisters fästman att förlova sig med henne i stället. De börjar ett märkligt förhållande märkt av saknaden efter Haru, där den inre konflikten bara ökar när plikten sakta byts mot riktiga känslor. Temat om familjeband, romantisk kärlek och saknad påminner en del om Your Lie in April men med ett helt annat anslag.

CELLS AT WORK! är en underhållande och utbildande serie om celler i kroppen. Den påminner om den gamla barnklassikern ”En cell-sam historia”, men utgår från den mest aktuella medicinska vetenskapen och går mer in på detaljer. Underhållande, populär och enligt läkar-recensioner online bra faktagranskad. Ganska snart efter att serien började kom Cells at Work! CODE BLACK som handlade om de överarbetade cellerna i en kropp som inte skötts så bra, som visade vad rökning, gikt och ständig stress kan leda till. Nu kommer spinoffen Cells at Work! Baby som handlar om hur kroppen fungerar vid livets början. Serien följer som de andra framförallt de röda och vita blodkropparna när de besöker kroppens alla organ. Den börjar vid graviditetens fyrtionde vecka, vid moderkakan där det ofödda barnet tar emot syre. I dramatiska kapitel får vi lära oss om allt från det första andetaget till vikten av immunoglobulin A i bröstmjölken.

RAGNA CRIMSON är en mörk fantasyserie, där mänskligheten kämpar för sin överlevnad mot enorma drakar. I drakjägarnas arme har unge Ragna den lägsta ranken, men han drivs av viljan att hämnas sin familj och ta hand om unga geniet Leonica som sägs ha besegrat fler drakar än någon. När han och Leonica kämpar tillsammans mot en övermäktig drake, kommer en märklig främling och erbjuder honom krafter bortom hans vildaste drömmar… Men att låna från framtiden är inte utan sitt pris, och frågan är om Ragna förstår vad han gått med på. En actionpackad som påminner om Goblin Slayer eller Claymore, med dramatisk tecknarstil i svart-vita kontraster.

Gabi


Kommentarer

Nyhetsbrev