Tre nya speltips

Publicerad: Fredag, 10 februari 2023

Dark Souls RPG

Få spelserier har varit så framgångsrika och frustrerande som Dark souls. Hidetaka Miyazakis skapelse - som äntrade tv-spelsmarknaden första gången 2011 - är känd för mörk estetik och hög svårighetsgrad. Vi har fått se spelet som brädspel tidigare men nu har det även blivit rollspel. 

Dark souls the RPG tillåter  1 - 4 personer att uppleva spelseriens irriterande mantra “You Died”  direkt på rollspelsbordet. Precis som tv-spelen är rollspelet designat för att vara svårt och straffande men samtidigt underhållande och spännande. Få hinder är lätta att övervinna, varje fiende är en ofattbart krävande utmaning och framsteg är svåra men som en tröst är mekaniken designad för att belöna viljestyrka och uthållighet. Grundregelboken innehåller alla regler som behövs för att komma igång och värt att nämna är att spelet använder samma spelsystem som dungeons and dragons 5th edition.  

Fantasy Realms Deluxe Edition

Fantasy Realms har med sin enkla men dynamiska spelmekanik tagit många hjärtan tillfånga. Spelarna bygger sin hand, samlar poäng med olika kortkombinationer och kan skapa kaos för alla inblandade, allt med målet att skapa det mäktigaste riket och dra hem vinsten. I Fantasy Realms Deluxe Edition finns både ny, mer intuitiv design och med ny konst från Anthony Cournoyer som stod för estetiken till The Cursed Hoard expansionen. Expansionen i fråga finns även med i Deluxe utgåvan, tillsammans med de exklusiva Jester och Phoenixkorten. Dessutom behöver du inte oroa dig för att försöka botanisera dig bland olika storlekar på sleeves, eftersom de också ingår. Mycket roligare än vad det har rätt att vara! Spelas bäst med 2 - 3 spelare men fungerar utmärkt för 2 - 6 personer och tar cirka 20 minuter. 

Smash up 10th Anniversary Edition 

Det är inte bara Fantasy Realms som ger ett litet extra till spelarna för att fira en årsdag; Smash Up firar sin tionde födelsedag och släpper i samband med det den här boxen, innehållandes nya faktioner som Mermaids och Skeletons (för det har ändå varit en hel del som har saknat faktioner som kan använda Bury). Dessutom kommer det med World Champs och helt nya Titaner. Det innehåller också andra uppdrageringar som nya base mats, Goblin tokens och en splitterny Big Base som kan ändra på hela speldynamiken och en liten konstbok för att lyfta blicken till alla konstnärer som har stått bakom spelet och som även är full med mysig kuriousa. Visste ni till exempel att Luchadors egentligen skulle vara spanska och att Goblinsen kom från ett helt annat spel?  


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev