The Mighty Nein och andra konstböcker från spelvärlden

Publicerad: Tisdag, 2 juni 2020, Skribent: Gunilla

För er ännu inte invigda till fenomenet Critical Role är det en grupp röstskådespelare som livestreamar sina Dungeons & Dragons-äventyr, vilket de började med 2015 och vilket de har gjort de flesta torsdagskvällar sedan dess (förvisso från Kalifornien, så här i Sverige börjar de den förträffliga tiden kl 4 på fredag morgon). De har vuxit till att bli en av världens mest kända rollspelsgrupper. Trots att många ur gruppen tidigare varit kända från olika spel och serier är flera av dem nu mer kända för just Critical Role. Deras fandom fortsätter växa; de gör fullsatta liveshower och köerna till deras paneler och signeringsbord sträcker sig bortom bristningsgränsen. De är rockstjärnor i rollspelsvärlden. Samuel har skrivit en bra text om att rollspela med Critical Role som förebilder.

Idag har vi fått in en konstbok som följer äventyrargänget Mighty Neins strapatser i Wildemount, sedda genom Beauregard Lionetts ögon och med kommentarer från arkivarierna inom Cobalt Soul. Vi följer gänget när de möts i Trostenwald och ger sig ut på fartfyllda uppdrag. För illustrationerna står konstnärer från Critter community, som showens fans kallas.

Ta också en titt på vår katalogsida med konstböcker knutna till rollspel och tv-spel. Bland godbitarna återfinns en en riktigt snygg bok om mmo-spelet Guild Wars 2 och böcker om om Super Mario Odyssey, Heartstone och Doom Eternal. Fin inspiration för alla som jobbar med datorgrafik och särskilt spelgrafik!


Kommentarer

Nyhetsbrev