Stardew Valley

Publicerad: Fredag, 24 mars 2023

När världen är kall och grå, jobbet är tungt och det känns som allt går på autopilot är det balsam för själen att kunna fly in i en värld där allt är simplare, mysigare och har ett riktigt nice soundtrack.

Stardew Valley bockar av alla de kriterierna, sätt potatis, klappa kossor, utforska gruvor och snygga till din gård, samtidigt som du bara myser och timmarna flyger iväg. Vem hade kunnat ana att rycka ogräs kunde vara så befriande?

Många är vi som mentalt helt flyttat till Pelican Town och lärt känna invånarna. Men hur var det där innan man gav upp sitt själsdödande jobb, innan Joja Mart dök upp? Seriealbumet Before the Farmer utforskar just det och utspelar sig 1 år innan alla händelser i spelet.
Chihiro Sakaida står för manus och de vackra illustrationerna. Dialogen må vara sparsam men varje sida är verkligen sprängfylld med detaljer. Bara en sådan sak att det står vilken låt som ”spelas” till de olika kapitlen skapar direkt en välbekant och mysig stämning, så ta dig tid att insupa varje sida.
Men det är inte bara illustrationerna som är fantastiskt fina, det märks att hela boken gjorts med kärlek. Allt från omslaget som går att vika ut till en poster, pärmarna som ser ut som att de vore trä tryckta med guld och slutligen, det vackra lilla brevet från ens morfar (farfar?).
Kan man inte få nog av Stardew Valley och vill ha något att dämpa längtan efter Haunted Chocolatier, då är Before the Farmer perfekt.

Och är man sugen på ännu mer Stardew Valley har vi den officiella guideboken, även den full av vackra illustrationer, och urgulliga pins med både Krobus och junimos.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev