Speltips

Publicerad: Onsdag, 22 juni 2022, Skribent: Marcus

Semester-spel och resespel efterfrågas ofta så här års. Det brukar betyda små, nätta sociala spel för hela familjen - Sådana spel som som du hittar i vår sommar-kampanj.

Men för oss som verkligen vill resa i tanken till nya platser? Eller spela de där riktigt maffiga spelen under semestern som dina vänner inte har tid för annars?

Det är de semesterspelen och resorna jag vill slå ett slag för:

Eclipse

Ett massivt spel som tar dig till rymden och framtiden - spelet jag kommer spela mest denna sommar. Eclipse ger dig full kontroll över ett rymdimperium på andra spelares bekostnad. Väldesignat i varje aspekt utseende, kvalité och regelmekaniker men samtidigt tydligt och smidigt med inspiration från europeisk speltradition. Trots spelets omfattning har det i mitt tycke världens bästa medföljande förvaring och set-up - det går fort att bygga en galax. Utforma din egna rymdflotta, alliera dig vid rätt tillfälle och bli förråd vid fel tillfälle!

 

7 wonders Architects

En tidsresa till Egypten för hela familjen. En ny och smidig variant på storklassikern 7 wonders - ett av världens mest prisbelönta spel. Bygg antikens underverk. Till skillnad från underverken är detta spel lätt och snabbt men precis som pyramiderna har det lång hållbarhet. Har du svårt att övertyga andra att spela med dig under semestern? Eller har du en lite större spelgrupp med ont om tid? Då är 7 Wonders Architects ett bra introduktion!

Mausritter

Res till fablernas värld i sommar! Som ridderliga gnagare är det upp till spelarna att vara stora hjältar i små rustningar. Ett fint, prisbelönt "old-school"-rollspel med sagostuk och väldigt snabba och lättillgängliga regler som även fungerar i yngre tonåren.

Heroquest

Dungeons - monsters - loot! Vi har redan sagt allt som behövs om Heroquest här men när jag som 10-åring köpte mitt på semester i Danmark blev det succé bland mina vänner i flera år. Därför förtjänar det att vara med på listan över semesterspel. Inget annat spel har samma enkla blandning av kreativitet och äventyr bland monster och hjältar - passar nybörjaren eller den nostalgiska föräldern som vill ta med nästa generation på äventyr.

Lost Expedition

Vill du slippa ta reda på vem i familjen som är den dåliga förloraren är ett samarbets-spel att rekommendera. Som semesterspel passar få bättre än The Lost Expedition - ett kortspel med nerv där ni behöver gemensamt ta er an strapatser i djungeln för att hitta El Dorado - svårt men snabbspelat!

 

Med önskan om en fin semester med mycket spel!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev