Sommarspel - favoriter till kampanjpris

Publicerad: Fredag, 3 juni 2022, Skribent: Lisa

Sommartid är speltid! Den svenska sommaren är, som sig bör, lagom sval och regnig. Perfekt, med andra ord, för stugsittande med behändiga små sällskapsspel. Här är några favoriter till kampanjpris.

CARDS AGAINST HUMANITY
Ett festspel för hemska människor. 

FAKE ARTIST GOES TO NEW YORK
Fake Artist Goes to New York är ett prisbelönt partyspel för 5-10 spelare. Alla får samma ord utom en av spelarna – Fejkkonstnären. Nu ska ni turas om att rita en linje på er gemensamma bild. När alla har fått rita två gånger ska ni gissa vem som är fejk, och inte vet vad det ska föreställa. Röstar majoriteten på fejkkonstnären förlorar hen och resten vinner. Men nu kommer twisten – Kommer fejkkonstnären undan får hen chansen att gissa vad ni har ritat, och är det rätt vinner hen! Så det är viktigt att inte vara alltför tydlig! Märkliga teckningar och många skratt utlovas.
Kommer i en liten låda perfekt att ta med sig.
Partyspel för alla. Kan också funka på en familjesammankomst med olika åldrar. Tillfällen då man är riktigt många spelare.

INSIDER
Här har vi ett spel som kombinerar ordgissning med dolda roller!
Alla spelare får varsin roll slumpvis tilldelad – spelet innehåller en mästare, en insider och övriga. Alla utom mästaren är dolda. Mästaren får ett hemligt ord. Insidern vet också ordet. Övriga spelare ska ställa ja/nej-frågor till mästaren för att räkna ut ordet innan tiden är ute. Insidern ska försöka leda frågorna till rätt ord utan att vara för uppenbar att hen redan vet det. Gissade ni rätt ord? Bra jobbat, då går ni vidare till slutmomentet – Ni ska gissa vem av er som är insidern! Insidern vinner om hen lyckas hålla sig dold. Kommer i en liten låda perfekt att ta med sig.

THROW THROW BURRITO
Vad får du om du blandar spökboll och ett kortspel? Det här. Samla kort. Spela din hand. Kasta saker på dina vänner.
Försök samla matchande kort fortare än dina motspelare, samtidigt som du duckar undan och kastar mjuka burritos. Korten ger poäng, men blir du träffad av en burrito drar du av poäng. Så flytta undan allt ömtåligt, du har aldrig spelat ett sånt här kortspel tidigare!
Kan spelas som eget spel eller tillsammans med Throw Throw Avocado.

THROW THROW AVOCADO
Vad får du om du blandar spökboll och ett kortspel? Det här. Försök samla matchande kort fortare än dina motspelare, samtidigt som du duckar undan och kastar mjuka avocador. Korten ger poäng, men blir du träffad av en avocado drar du av poäng. Så flytta undan allt ömtåligt, du har aldrig spelat ett sånt här kortspel tidigare!
Kan spelas som eget spel eller tillsammans med Throw Throw Burrito.
Både för barnfamiljer och fräcka partygänget.

A GAME OF CAT AND MOUTH
Ett hett magnetdrivet starkt beroendeframkallande flipperliknande spel från skaparna av Exploding Kittens!
Skjut iväg kulorna med magnetiska kattassar! Den första som får in alla kulor på motståndarsidan samtidigt vinner. Lådan är spelet, bara öppna och börja spela! Reglerna tar 1 minut att lära sig. Spela 2 eller kör en turnering.

FAMILY BUSINESS
Familjemedlemmar hjälper varandra. Dödar för varandra. Golar inte på varandra. Delar med sig av bytet till andra i familjen. Och utplånar andra gangstergäng som vågar sig in på familjens område. Den familj som har någon levande gangster kvar i livet när spelet är slut vinner.
Post-partyspel - kräver ingen avancerad taktik och passar perfekt när man är lite trött eller bakfull

HAPPY LITTLE DINOSAURS
Ducka för meteoriter, hajar med ben och misslyckade dejter! Happy Little Dinosaurs är ett lättsamt kortspel om dinosaurier som försöker undvika katastrofer, den ena värre än den andra – Ungefär som i verkliga livet! Det finns tre sorters katastrofer: rovdjur, naturkatastrofer och emotionella katastrofer. Varje runda kommer en ny katastrof och du måste spela ut kort för att undvika den. Spelaren med lägst kortvärde drabbas av katastrofen. Olika kort kan hjälpa dig att slippa undan. När du har drabbats av tre katastrofer av samma sort, eller en av varje, är du ute ur spelet. Fast ju fler katastrofer du har drabbats av desto snabbare får du poäng. Den som först kommer upp i 50 poäng vinner, eller om du är den sista spelaren kvar.
 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev