Spel till påsk!

Publicerad: Tisdag, 30 mars 2021, Skribent: Annie

Påskledigheten närmar sig! En tid som brukar gå ut på att samlas hela familjen, äta samma mat som man åt förra högtiden och leta efter påskägg, kanske gå i kyrkan om man gör sådant. 

Jag har hört sägner om familjer som gillar att spela spel tillsammans, och kallar det för “kvalitetstid”. Själv kan jag inte relatera jättemycket till det då min mor är väldigt tävlingsinriktad och för den trevliga stämningens skull kunde vi bara spela spel som hon hon visste att hon skulle vinna. (det var inte jätteroligt att spela Trivial Pursuit med vuxenfrågor när man var typ 6 år. Det är det fortfarande inte.) Så här har vi samlat några spel, som passar till påskmiddagen och ledigheten och inte behöver skapa för mycket dålig stämning. 

I Wingspan är ni alla fågelentusiaster och du ska bygga det bästa ekosystemet för att få fåglarna att flytta till just ditt område. Du kan göra det lite finare för att fåglarna ska gilla det, köpa fåglar eller låta dem lägga ägg. Då det är ganska lite interaktion med de andra spelarna är det lätt av behålla någon slags trevlig stämning utan att det drar ner på spänningen och spelupplevelsen. fungerar för 1 till 5 spelare (även om det är snäppet roligare med fler)

Codenames är ett enkelt, snabbspelat spel som går ut på att avslöja alla hemliga agenters identitet. Det är två lag och båda lagen har en Spymaster som ger ledtrådar om vad det är för identitet - men det gömmer sig en lönnmördare någonstans i leken… Då det inte kräver några pjäser eller liknande är det dessutom ett spel som fungerar att spela med vissa spelare på distans! 

Även Just One fungerar att spela på distans. Där spelar ni tillsammans för att hitta så många mysterieord som möjligt genom att ge de bästa ledtrådarna till din medspelare. Men om du ger samma ledtråd som en annan spelare förlorar ni poäng, så det gäller att vara kreativ! fungerar för 3-7 spelare och har även det lite kortare speltid.

Annie


Kommentarer

Nyhetsbrev