Spännande spelexpansioner

Publicerad: Onsdag, 19 januari 2022, Skribent: Johannes

Till och med söndag 23 januari sänder vi alla ordrar på varor som finns i lager utan konstnad för frakten. Passa på och köp en expansion till favoritspelet.

WINGSPAN - EUROPEAN EXPANSION
Det prisbelönta brädspelet Wingspan, som både finns på svenska och engelska, har varit mycket uppskattat sedan det först släpptes 2019. Spelet går ut på att skapa ett attraktivt fågelreservat och locka till dig de vackraste och mest sällsynta fåglarna. Varje fågel som tar plats i ditt reservat utökar mångfalden och tillika resurserna, vilket gör det möjligt för dig att beskydda djurliv, samla poäng och addera ytterligare fåglar. Tillägget Wingspan - European Expansion, som finns både till den svenska och engelska utgåvan av grundspelet, innehåller massor av europeiska fågelarter. Här ingår flera välbekanta svenska fåglar, men även arter från Medelhavet och Centraleuropa. Denna expansion lägger även till nya förmågor på flera av fågelkorten, däribland egenskaper som ökar interaktionen mellan spelarna. Något som är mycket underhållande. Du som har den engelska utgåvan av grundspelet kan även titta närmare på expansionen Wingspan - Oceania Expansion.

REINFORCEMENTS
Reinforcements är den första expansionen i spelserien Undaunted, som i skrivande stund innehållande de två fristående speltitlarna Undaunted: Normandie och Undaunted: Nordafrika. De två grundspelen är gjorda för två spelare, men denna välgjorda expansion (som fungerar lika bra till båda grundtitlarna) får du för första gången möjlighet att uppleva Undaunteds uppskattade spelupplevelser på fyra personer. Detta tillägg ger dig även möjligt att, för första gången, spela grundspelen i ett solo-läge. Något som fungerar förvånansvärt väl. Som om inte detta vore nog introducerar Reinforcements även en rad nya regler, scenarier och stridsenheter. Detta är med andra ord ett väldigt prisvärt tillägg och både grundspelen och expansionen rekommenderas varm.

SPREADING WAR EXPANSION
Tillsammans med dina kamrater har du tagit dig igenom alla scenarion som finns i grundspelet Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth, men ni ville ha mer. Ni utökade med Shadowed Paths Expansion som släpptes 2020 och kämpade er genom Mirkwoods trassliga stigar, hela vägen in i Morias övergivna salar. Men trots detta känner ni er inte nöjda. Väntan på ytterligare äventyr har varit lång, men nu är den över. Härom veckan släpptes den andra stora expansionen till Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth, Spreading War. Denna fullmatade expansion utspelar sig runt kungadömena Gondor och Rohan, och innehåller en helt ny kampanj med sammanlagt femton scenarier. Tillsammans måste du och dina kamrater resa mellan de olika kungadömena och försvarar dem från fiendens styrkor. Detta tillägg kommer lastat med sex nya hjältar, över 20 fiendeminiatyrer (däribland War Oliphaunt!), 18 dubbelsidiga resekartor, nya terrängtyper och mycket, mycket mer. Vi önskar ert stort lycka till på er väg emot seger!

LEADERS EXPANSION
I spelet 7 Wonders ska du dra nytta av ditt lands naturresurser och ta del i människans eviga framstegskamp. Målet är att gå till historien genom att bygga arkitektoniska underverk som kommer finnas kvar i årtusenden. Något som har uppskattats av spelare över hela världen. Speltiteln har prisats över 30 gånger och sålt i över sex miljoner exemplar. Här om året släpptes en andra utgåva av spelet och med detta fick även spelets expansioner en uppfräschning. En av spelets expansioner är Leaders Expansion, som adderar du två helt nya underverk samt introducerar en helt ny typ av spelkort, så kallade Leader-kort. Här ingår bland annat karaktärer/ledare som drottningar, astronomer, filosofer och generaler. Med detta tillägg, som är enkelt att lägga till spelet, tvingas du och dina motspelare att prova nya strategier baserat på de ledare du väljer. Andra intressanta expansioner att titta närmare på är Cities Expansion och Armada Expansion. Notera att samtliga expansioner som länkas i denna text är till den skandinaviska utgåvan av 7 Wonders. Samtliga tillägg finns dock även till den amerikanska utgåvan av spelet.

UNDERWORLD EXPANSION och CLOCKWORK EXPANSION
Root - A Game of Woodland Might & Right är ett makalöst underhållande spel där 2-4 spelare strider om att individuellt ta kontroll över en vidsträckt vildmark. Varje spelare tar rollen av en unik art, var och en med sina unika fördelar och utmaningar, och spelarna driver tillsammans spelets narrativ. Arternas olikheter skapar en enastående nivå av interaktion och omspelvärdet är mycket högt. Grundspelet har blivit otroligt populärt, vilket har öppnat upp för flera spännande expansioner och tillägg. Två av dessa är Underworld Expansion och Clockwork Expansion. Underworld Expansion bidrar med två nya spelkartor (möjlighet att gräva tunnlar på bergskartan och möjlighet att kämpa för kontroll över en färja på sjökartan) samt två nya arter (The Great Underground Duchy och The Corvid Conspiracy) till grundspelet. Clockwork Expansion lägger fyra automatiserade arter till grundspelet. De används för att avrunda ett spel med lågt antal spelare eller för att gå samman i ett kooperativt spelläge där ni tillsammans kämpar för att vinna över dessa robotiserade arter. Du finner alla expansioner och tillägg till Root - A Game of Woodland Might & Right HÄR.

SECRETS OF THE ORDER EXPANSION
Det kortbaserade spelet Arkham Horror 3rd Edition utspelar sig i H.P. Lovecrafts skräckfyllda värld. Denna tredje utgåva av grundspelet har varit mycket uppskattat och i slutet av förra året släpptes en helt ny expansion som bär namnet Secrets Of The Order Expansion. Detta tillägg tar med dig och dina medutredare till det klassiska området French Hill. I denna expansion finner du (bland annat) tre nya scenarier, två nya dubbelsidiga kartbrickor och nya mötes- och händelsekort. Fyra nya utredare går även med i gruppen. Detta tillägg introducerar fortsatt nya monsterförmågor och såklart bjuder den in till många nya äventyr och utmaningar.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev