Släpp loss kreativiteten

Publicerad: Onsdag, 22 mars 2023, Skribent: Johannes

Har du ett intresse för miniatyrer eller tycker du om att använda dig kreativitet för att skapa helt nya saker från grunden? Då har vi produkterna för dig! På vår hemsida - och i våra butiker - finner du massor hobbyprodukter som du kan användas för såväl modellbyggande som miniatyrkreation. Just nu erbjuder vi 10% rabatt på ett urval av våra hobbyprodukter. Alla nedsatta produkter hittar du HÄR.

Idag önskar vi dela med oss av en video där vår kollega Ola visar hur du – med hjälp av Milliput, UV Resin, UV-lampa och färg - enkelt kan skapa en otäck och Alien-liknande pool som du kan använda i bla. rollspelsäventyr. Samtliga produkter i videon finns att köpa i våra butiker och på sfbok.se

CHECKLISTA

  • Börja med att skapar du en poolformad bas av MILLIPUT. Milliput är en typ av självhärdande modellmaterial som funkar till de flesta modell- och miniatyrbyggen. Arbeta samman de två komponenterna och forma önskad struktur. När du arbetat samman de två komponenterna har du ca. 90 minuter på dig innan den stelnar. Vid användning och slipning av Milliput rekommenderar dig att tillämpa både handskar och skyddsmask. Du kan såklart forma din pool av annan typ av härdande massa, exempelvis Kneadite Green Stuff.
  • När du skapar din pool är det lättast att utgå från en bas i plast och modellera på denna. En bas skapar en stabil utgångspunkt och du finner dem i flera olika storlekar och material. Klicka HÄR för att läsa mer.
  • När din modellmassa har stelnat (varierar mellan olika produkter) kan du måla den i önskad färg. När du uppnått önskad färg kan du addera önskad mängd resin i den pool du skapat. I videon använder Ola produkten UV RESIN 30ML - WATER EFFECT. Detta är en typ av geléliknande och transparant resin som fungerar utmärkt för att skapa en realistisk vatteneffekt. Med en UV-lampa stelnar gelen på ca. 2–4 minuter, men gelen stelnar även i solljus på ca. 5–10 minuter.
  • Innan resinet börjat torka, addera önskad färg och blanda försiktigt runt med exempelvis en tandpetare. I videon används Ola två miniatyrfärger från Vallejo. Om du önskar addera extra struktur i din pool kan du lägga i några silica gel. Påsar med silica gel kan du exempelvis få med när du köper en ny handväska eller ett par nya skor. Dessa påsar är absolut värda att spara då ge geléliknande kulorna kan användas för att skapa en häftig bubblande effekt i denna typ av projekt.

 

  • Slutligen använder du en UV-lampa för att härda resinet. I videon används ULTRAVIOLET TORCH. Ultraviolet Torch är en kompakt lampa som fungerar utmärkt när du ska härda alla typer av UV-produkter. Just denna lampa rekommenderas framför allt för mindre projekt, som att härda exempelvis mindre resinprojekt eller för att hörda mindre mängd UV-lim.

Tycker du om denna text? Då rekommenderar vid dig att spana in dagstexten BYGG, MÅLA OCH SKAPA. Där får du en närmare beskrivning av bland annat modellmassa och penslar.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev