Signeringar

Publicerad: Måndag, 18 oktober 2021, Skribent: Gabi

Signeringsdags!

Har ni också väntat och längtat efter att träffa författare? Ni är inte ensamma, det är många författare, besökare hos oss och även vi bokhandlare som saknat det där ögonblicket när man kunnat mötas och få sin bok dedikerad, säga några uppskattande ord och kanske till och med ta ett fan-foto eller två.

Vi sätter försiktigt igång med några författarträffar denna höst, och ser fram emot många fler signeringar och andra händelser i och kring våra butiker under kommande år.

Sara Bergmark Elfgren är aktuell med Grim, en gotisk spänningsroman om en ung man som börjar jobba på Gröna Lunds spökhus. Medan han lär sig skrämma besökare, hemsöks hans egna drömmar av Grim, musiker och ungdomsvän till hans pappa som dog under oklara omständigheter för trettio år sedan. En roman om death metal, ensamhet och vänskapens styrka, som utspelas i samma universum som hyllade Norra Latin.

Vi är glada att ha förhandssläpp och signering av Grim i vår Stockholmsbutik den 27:e oktober, och sedan välkomna Sara Bergmark Elfgren i Malmö den 3:e november och i Göteborg den 4:e november.

I Stockholm blir det en Tintin-afton helt tillägnad Professor Kalkyl, det tankspridda universalgeniet. Björn Wahlgren, Tintin-expert och översättare av albumen samt de populära Professor Kalkyls Konversationslexikon och Kapten Haddocks ordbok samtalar med skådespelaren Lars Edström som gestaltade den gode professorns röst på skivinspelningarna med Tintins äventyr. Hergés gestaltning av professor Kalkyl i Tintinalbumen står i fokus, men de kommer även gå in på hur Kalkyl har porträtterats på film och på skiva, följt av signering. Tintin-kvällen äger rum onsdag den 20:e oktober.

I Göteborg blir det seriealbum, historiska deckare och komiska bildmontage som signeras, när David Nessle och Joakim Lindengren signerar tillsammans. Aktuella med Herr Nymans detektivbragd och Muralgranskaren III: Renässanslöst respektive Ugly 3: Bortom all ära och Redbergsplatsen, tittar de förbi torsdag den 21:a oktober.

Längre fram väntar vi även besök av Johan Egerkrans som hos oss i Stockholm kommer ha förhandssläpp av sitt nya praktverk Drakar den 10:e november. Drakar är en rikt illustrerad bok som likt Nordiska väsen och De odöda innehåller konstnärliga tolkningar och spännande information om all världens drakar och ormväsen. Här finns alla samlade, från urkaosets drake Tiamat till kristna figurer som Ormen i Paradiset och St George och draken, och väsen som de sydasiatiska Nagas, och de mäktiga drakkonungarna från haven omkring Kina.

Johan Egerkrans besöker även Göteborg den 17:e november och Malmö den 18:e november.

Har du inte möjlighet att besöka våra butiker? Då kan du beställa ett signerat exemplar via sfbok.se, helt utan extra kostnad så länge lagret räcker! På vår sida för signerade böcker kan du redan nu beställa Professor Kalkyls Konversationslexikon och Ugly 3, och förboka Sara Bergmark Elfgrens Grim och Johan Egerkrans Drakar.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev