Seriefest i Väst

Publicerad: Fredag, 21 oktober 2022

Är du bosatt i, eller planerar du att, besöka Göteborg under vecka 43? Är du en inbiten seriesamlare, eller är du nyfiken att lära dig mer om serier som uttrycksform? Då önskar vi tipsa om det perfekta evenemanget för dig – nämligen Seriefest i Väst som äger rum 24–30 oktober!

Seriefest i Väst är ett återkommande evenemang som genomförts i Göteborg sedan 2019. Festivalen arrangestas av Seriefrämjandet och veckan erbjuder workshops, föreläsningar, signeringar, utställningar och mycket mer. Du finner hela festivalprogrammet HÄR. Självklart är vi på Science Fiction Bokhandeln med på ett hörn, och vi är glada att välkomna programpunkterna nedan till Göteborgsbutiken.

TISDAG 25 OKTOBER

Signering med Ellinor Richey & Christina Jonsson
K. 17:00-17:45 signerar serieskaparna Ellinor Richey och Christina Jonsson i Göteborgsbutiken. Ellinor Richey debuterade direkt på den amerikanska marknaden med albumet Junkwraith. Albumet släpptes tidigare i år och bjuder på science fiction miljöer samt en storslagen färd i de övergivna ägodelarnas rike. Christina Jonsson har många år som heltidsillustratör i kappsäcken och hon bla. skapat albumen Badgäster & Bedragare och Vätterns fasa.

ONSDAG 26 OKTOBER

Pecha Kucha med Seriefest i Väst
Kl. 17.00-19.00 bjuds det på Pecha Kucha i Café Sirius. Tio kreatörer, som på ett eller annat sätt har koppling till seriesverige, kommer presentera sina respektive projekt i spännande Pecha Kucha-format. Evenemanget arrangeras i samarbete med Business Region Göteborg, ADA, Science Fiction Bokhandeln, Göteborgs bildverkstad, Illustratörcentrum och Svenska Tecknare. Vad är Pecha Kucha? Läs mer om detta HÄR

Signering med Johan Wanloo & Nelly Karlsson
K. 17:00-17:45 signerar serieskaparna Johan Wanloo och Nelly Karlsson i Göteborgsbutiken. Johan Wanloo är en produktiv serietecknare och han kreationer syns regelbundet i tidningar som Göteborgs-Posten och DN. Johan är just nu aktuell med albumet Häftigt drag - så funkar samtiden. Nelly Karlsson från Lidköping är just nu aktuelle med aktionfyllda serien Heritage.

TORSDAG 27 OKTOBER

Signering med Joakim Lindengren och Yvette Gustafsson
K. 17:00-17:45 signerar serieskaparna Joakim Lindengren och Yvette Gustafsson i Göteborgsbutiken. Joakim Lindengren är troligen mest känd för sina berättelser om (och med) karaktären Kapten Stofil. Joakim är just nu aktuell med albumet Ugly 4: Sista skriket. Yvette Gustafsson har skapat bla. serien Zak&Ting och hon är just nu aktuell med det tredje albumet i den tryckta utgåvan av Instagram-serien Feltänkt.

FREDAG 28 OKTOBER

Signering med Max Gustafson och Oscar Hjelmgren
Kl. 17.00-17.45 signerar serieskaparna Max Gustafson och Oscar Hjelmgren i Göteborgsbutiken. Max Gustafsons är en återkommande tecknare för flertalet dagstidningar och många läsare känner igen hans karaktäristiska och satiriska stil. Max är just nu aktuell med seriealbumet Vem har tid med politik?. Oscar Hjelmgren är kreatören bakom den humoristiska äventyrsserien "A.M.O.K.", som bland annat publicerats i Herman Hedning-tidningen. Oscar kommer bla. signera albumet A.M.O.K. Avdelningen Med Omänskliga Krav: Den ultimata samlingen.

LÖRDAG 29 OKTOBER

Signering med Alfonso Zapico
Kl. 13.00-13.45 signerar den spanska serieskapare Alfonso Zapico i Göteborgsbutiken. Under sin karriär har Alfonso skilda ämnen som den palestinsk-israeliska konfliktens och författaren James Joyce liv. Under detta evenemang kommer han signera album 1–3 av serien Balladen från norr – den svenska översättningen av serien La balada del norte.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev