Se Drakar i Stockholm

Publicerad: Tisdag, 19 april 2022, Skribent: Linda

Efter att 2013 ha släppt Nordiska väsen, som blev en omedelbar succé som fortsätter upptäckas och älskas av nya läsare i alla åldrar, har Johan Egerkrans gått från klarhet till klarhet.

Från väsen, till dinosaurier, monster, mytologier, odöda och skräck för de yngsta, alltid lika välritat och tilltalande. Folkbildande böcker om alla de varelser som kittlade fantasin hos oss som barn och för de flesta av Flygödlor, mytologipoddarbrädspel och illustrationer till våra mest älskade klassiker (för att inte tala om en extraordinär Warhammermålare). 2021 blev det dags för honom att ta sig an den kanske mest älskade och vördade besten genom tiderna, draken. 

Drakar, eller legender om drakar, har funnits med människan sedan urminnes tider. I nästan alla kulturer och religioner har drakar och ormar haft en given plats. Vad är det som fascinerar så med de här eldsprutande reptilerna? Och varifrån kommer de?

I den här boken presenteras massor med olika typer av drakar och draklika varelser, tillsammans med berättelserna om dem. I ett otroligt genomarbetat och vackert verk levandegörs drakar på ett helt nytt sätt. Vi får möta den luriga Ormen i Paradiset, Nidhögg som gnager på världsträdet Yggdrasil, japanska drakkvinnor och vi får stifta bekantskap med legendariska drakdödare som Kadmos, St Göran och Beowulf samt deras fjälliga ärkefiender.

Just nu visas hans orginal  på Seriegalleriet i Stockholm. Utställningen pågår fram till 4 maj och vi kan verkligen rekommendera att gå förbi om du har chansen, och fascineras av drakarna och Johans talang!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev