Satsa på Star Wars under granen

Publicerad: Måndag, 21 november 2022, Skribent: Johannes

Att få besöka en galax långt, långt borta har för många blivit en ny jultradition. Star Wars är ett fenomen som hela familjen kan samlas kring. Det finns något för alla åldrar.

STAR WARS THE CLONE WARS A PANDEMIC GAME 
Vad händer om du korsar ett av nutidens mest uppskattade brädspelsystem med Star Wars-universat? Svaret är Star Wars The Clone Wars A Pandemic Game. Detta är ett underhållande och välbalanserade samarbetsspel för 1–5 spelare. Du och dina medspelare tar rollerna av legendariska jediriddare, var och en med unika egenskaper. Tillsammans måste ni kombinera era styrkor, förflytta er från planet till planet och genomföra olika uppdrag. På vägen till seger möter ni motstånd från stridsdroider och legendariska skurkar som Count Dooku och General Grievous. Som grädde på moset kommer detta spel med ett 50-tal välgjorda plastminiatyrer. Om du gillar tidigare titlar i Pandemic-serien (eller ett Star Wars-fan) kommer du att uppskatta denna speltitel. Speltiden är ca. 60 minuter och regler samt spel på engelska. Rekommenderas från 14 år. Fler Pandemic-titlar finner du HÄR. 

STAR WARS 5-MINUTERSSAGOR och STAR WARS - NYTT HOPP. EPISOD IV
Är någon i din närhet för ung för att våga se Star Wars-filmerna? Då har vi två perfekta boktips för dig! Härom veckan släpptes nämligen två Star Wars-böcker för yngre läsare, Star Wars 5-Minuterssagor och Star Wars-nytt hopp. Episod IV.Star Wars 5-Minuterssagor är ett perfekt första steg in i Star Wars-filmernas fascinerande värld. Boken innehåller elva spännande berättelser som tar med läsaren på rymdäventyr. Här möter vi välkända ansikten som Anakin, Luke Skywalker, Darth Vader, Obi-Wan Kenobi, Yoda och många andra favorithjältar. Berättelserna är rikt illustrerade och passar att läsa högt eller själv på fem minuter. Rekommenderas från 3 år. Star Wars - nytt hopp. Episod IV är en barnbokstolkning av filmen med samma namn. För första gången återberättas sagan för de yngsta läsarna på svenska. Luke Skywalker påbörjar en resa som kommer att förändra galaxen för alltid. Han lämnar sin hemplanet, slåss mot det onda Rymdimperiet och lär sig allt om Kraften. Härliga illustrationer gör barnboksversionen av science fiction-klassikern perfekt för Star Wars- och bilderboksfans i alla åldrar. Planen är att flera av filmerna ska bli barnböcker under början av 2023 publiceras boken Star Wars - Rymdimperiet slår tillbaka. Episod V.

STAR WARS EVERYDAY: A YEAR OF ACTIVITIES, RECIPES, AND CRAFTS FROM A GALAXY FAR, FAR AWAY
Uppskattar du pyssel, hantverk och matlagning? Då rekommenderar vi dig att titta en extra gång på boken Everyday: A Year of Activities, Recipes, and Crafts from a Galaxy Far, Far Away. Denna 12-månaders guide öppnar dörrarna till festplanering, pyssel och inspirerad matlagning hämtad från en galax långt, långt borta. Författare är Ashley Eckstein – som bland annat gör rösten till Ahsoka Tano i serien Star Wars: The Clone Wars. På ett underhållande och kreativt sätt får du bland annat lära dig hur du bygger ditt eget Ewok-hus samt hur du blandar en god och nyttig Yoda Punch.

THE PADAWAN COOKBOOK 
Letar du efter en bra kokbok för unga kockar? I The Padawan Cookbook hjälper författarna Jenn Fujikawa och Liz Lee Heinecke unga läsare att finna Kraften i köket. Men tydliga instruktioner och mängder av goda rätter är detta den perfekta barnguiden för alla som vi lära sig Star Wars-matlagning. Användbara matlagningstips kombineras med en komplett köksreferensguide och fotografier. Rekommenderas för padawans i åldern 8-12 år.

THE POP-UP ADVENT CALENDAR 
Letar du efter den perfekta adventskalendern? Då rekommenderar vi The Pop-Up Advent Calendar –  perfekta för dig som vill uppleva december på äkta wookiee-manér! Life Day är en erkänd och viktig del i wookieekulturen. Det är en tillställning där familj, glädje och harmoni firas. Med denna pop-up adventskalende kan du ta del av denna fina tradition. När du öppnar boken kommer ett vackert träd (Tree of Life) agera mittpunkt. Här finner du även 25 luckor, var och en med en prydnad som du till exempel kan avvända som julgransdekoration. Fler adventskalendrar finner du HÄR.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev