Rysliga tips!

Publicerad: Fredag, 30 oktober 2020

Rysliga rusktips med #sfboo

Under oktober månad har vi slagit våra kloka döskallar ihop och presenterat en hög skräcklitteratur, läskiga spel, spökhistorier och annat som får det att rycka i skrämselnerven på våra Instagram! Tipsen omfattar både nya titlar, klassiker och personliga favoriter som slunkit lite under radarn.

Göteborg presenterade t.ex. några blodiga juveler av Chuck Palahniuk, mest känd för Fight Club. Om nya ”The Invention of Sound” skrevs: en berättelse om privatdetektiven Foster Gates och hans jakt efter sin försvunna dotter. Dottern Mitzi jobbar med att skapa de dubbade skrik som används i skräck- och actionfilmer, och hon är bäst på vad hon gör. Men det ingen i Hollywood vet är att skriken skördas från verkliga, skräckfyllda, blodisande skriken från människor i deras dödsögonblick.

De delade också flera filmrelaterade tips, som bokserien ”Bird Box” (filmatiserad 2018): Något finns där ute. En snabb glimt och personen drivs till dödligt våld och ingen vet vad det är eller varifrån det kommer. Bird Box tar sin början fem år efter att detta oförklarliga ting satt skräck i världen. Nu återstår endast en handfull överlevande, tre av dem Malorie och hennes barn. När pojken och flickan är fyra år gamla är det dags att gå och med ögonbindlar över ögonen lämnar de hemmet. Men något följer dem - en människa, ett djur eller ett monster?

Malmökollegorna (och deras häxkatter!) presenterade bland annat säsongsanpassade fackböcker som ”Cursed Objects” : En historia över föremål som verkar ha varit hemsökta av förbannelser - och som drabbat sina ägare med olycka och ofärd. Bland mycket annat kan vi läsa om Hope-diamanten, Dybbuk-lådan, dockan Annabelle, runstenen i Björketorp och ringen som inspirerade Tolkien.

I Stockholm blev det förutom skräckböcker också rollspel som "The Curse of the House of Rookwood" : spelarna tar på sig rollerna som medlemmar i den förbannade familjen Rookwood. Lev ut alla dina gotiska intrigdrömmar, jaga vampyrer med hela tjocka släkten eller kämpa på vansinnets rand mot ondskan...

Den återkommande taggen #mangamåndag skräckades till rejält, med presentation av ångestmästaren Junji Ito-special och inlägg om splatterskräckmanga –titlar som Shibuya Goldfish, I am a hero, High-rise invasion och Parasyte gör Alla Helgonanatten lite (mycket) blodigare.

För att se alla våra skräcktips under månaden, besök Instagram och kolla taggen #sfboo. En del är bilder från festande San Fransisco-bor, men resten är våra tips!

Ps. Och, om ni precis som vi, älskar Halloween och allt spökligt som hör till, så kika in på vårt digitala firande nu på lördag.

Glad skräckhelg!

/Gabi


Kommentarer

Nyhetsbrev