Rollspelsnytt

Publicerad: Måndag, 17 april 2023

Med en skojig Dungeons & Dragons-film, en lyckad kickstarter för nya varianten av Drakar och Demoner och spännande nyheter till Call of Cthulhu Sverige vid horisonten händer mycket i rollspelsvärlden. Senaste veckorna har bjudit på flera spännande nyheter.

DRAKAR OCH DEMONER
Sveriges svar på Dungeons & Dragons kommer snart i ny utgåva. Passande nog släpper Fandrake, som tidigare skrivit om Äventyrsspel och Mutant, en bok om fenomenet Drakar.

TYRANNY OF DRAGONS till Dungeons & Dragons
Tyranny of Dragons är en av de största och bästa kampanjerna till Dungeons & Dragons. Handlingen utspelar sig, precis som den skojiga D&D-filmen Honor Among Thieves, på Svärdskusten i kampanjvärlden Forgotten Realms. Som namnet antyder handlar det om drakar, närmare bestämt om den femhövdade drakgudinnan Tiamat. Rollpersonerna måste ge sig ut på farofyllda färder längs Svärdskusten för att stoppa hennes onda planer. Särskilt den vansinnigt fartfyllda och farliga inledningsscenen har blivit klassisk. Nu finns äventyret i nyutgåva, uppsnyggat för att ge bättre stöd till spelledaren.

KEYS FROM THE GOLDEN VAULT till Dungeons & Dragons
En samling äventyr på ett gemensamt tema – vågade kupper och inbrott i bästa Ocean’s Elven-stil. Titelns Gyllene skattvalv är ett tjuvgille som tipsar medlemmar och frilansare om lovande byte, ett enkelt sätt att få in rollpersonerna i handlingen. Uppdragsgivaren gör att de fristående äventyren kan spelas som en slags kampanj, också om de inte har så mycket med varandra att göra. Bäst fungerar handlingarna med rollpersoner från den undre världen, specialiserade på inbrott och bedrägeri. Tretton äventyr för nivåer mellan 1 och 11 ingår, med ett brett utbud av märkliga dyrgripar att lägga vantarna på.

UP IN ARMS till Warhammer Fantasy Roleplay
En bakgrundsbok för soldater, riddare, landsvägsrövare och alla andra som brukar vapen för att tjäna sitt levebröd. Här finns avsnitt om strategigudinnan Myrmidias tjänare, om soldater i Gamla världens många arméer med nya yrkesval som hillebardjär och pistoljär, om legoknektar och riddarordnar. Plus förstås listor med nya vapen och rustningar, regler för taktiska strider och fordon och annat smått och gott.

HUNTER THE VIGIL
Den udda fågeln i den gothiga World of Darkness-familjen. I Hunter är rollpersonerna vanliga människor som betraktar varulvar, vampyrer, älvor och andar som ogudaktigheter att bekämpa och utrota. Det här är grundregelboken med bakgrund, regler för olika typer av spel och för att skapa rollperosner, utrustning, monster och tips till spelledaren.

UNDER HOLLOW HILLS
Ett charmigt cirkusspel med reglerna lånade från Powered by the Apocalypse. Rollpersonerna är cirkusartister som rör sig mellan människornas och älvornas länder, uppträder för hög och låg och påverkar allas liv i det lilla på magisk väg.

FALLOUT RPG STARTER SET
En startbox är alltid en bra ingång till rollspel. Och för nybörjare blir det ännu bättre som spelet knyter an till något de känner till. Spelklassikern Fallout där överlevare kliver ut ur domedagsvalv iklädda blå overaller har de flesta en relation till, så det är lätt att komma in i spelet. Lådan innehåller allt regler, äventyr, färdiga rollpersoner, tärningar och Nuka Cola-kapsyler att använda som valuta eller action points.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev