Rollspelsnyheter!

Publicerad: Torsdag, 23 maj 2019, Skribent: Samuel

Tänk att ta del av en resa från det vardagliga till det fantastiska, på havets vågade våg, ner i dess djup och upp bortom skyn ut i rymden. Dröm om storskaliga konflikter, spänning och drama!

Rollspel är ett medium för utforskning, att fly verkligheten och uppleva det som inte är. Oavsett om du nu besväras av värme, regniga dagar, pollen eller stress, alternativt söker något tidsfördriv och en spännande berättelse för slöa daga, finns rollspel för just dig. När tron-kamper inte slutar som önskat är det måhända dags för en berättelse du själv är med och skapar?

Vi har fått in många spännande nyheter för rollspelare av alla slag, oavsett om det du helst utforskar är grottor och öar som dignar av skatter, krig och intrig i galaxen eller mer specifika och personliga ämnen såsom identitet i en historisk miljö.

Ghosts of Saltmarsh är en samling lösrykta äventyr som utspelar sig i en miljö av kuster och hav, för alla era sjöfarande drömmar. Klassiska äventyr som samlats, finputsats och uppdaterats för femte upplagan av Dungeons & Dragons. Utöver de färdiga miljöerna och äventyren finns här även regler för skepp, sjöstrider, segling och allt möjligt äventyrare kan råka ut för under en havsresa. Så höj era värjor och bege er ut på okända hav, undersök mystiska händelser i sunkiga hamnkvarter. Var lycksökare, rättskipare, hjältar!

Rise of the Separatists leder spelare av Fantasy Flight Games många Star Wars-rollspel in i de ikoniska klonkrigen. Det är den första av två böcker som följer konflikten (den senare, med den ödesdigra titeln Collapse of the Republic, förväntas framåt sensommar-höst). Led trupper i strid som jedi-riddare, eller spela en klonsoldat själv!

För nattvandrarna som skyr sommarens värme och ljus har två supplement till nya utvågan av Vampire: the Masquerade släppts. Det ena berättar mer djupgående om Camarilla, sammansvärjningen av vampyrklaner som styr världen från skuggorna och försöker hålla människorna i mörkret om deras existens. Anarch, å andra sidan, berättar om de rörelser som motsätter sig denna kontroll och kämpar för att själva definiera sina roller i nattens värld.

För den levande rollspelaren som hellre vill behandla mer verkliga ämnen har vi nyligen fått in lajv-antologin #Stolt, skapad av RFSL och Studiefrämjandet. Det är en samling scenarion som utforskar hbtq-frågor såsom identitet och läggning, bland annat ett avsnitt med scenarion i historiska miljöer. Välskrivet och pedagogiskt för såväl nybörjare som erfarna lajvare, och ett spännande sätt att väcka diskussion om potentiellt tunga ämnen.

Så förbered ditt skarpa sinne på äventyr, stämning och drama, och må tärningarna vara med dig!


Kommentarer

Nyhetsbrev