Rollspelsminiatyrer

Publicerad: Söndag, 22 november 2020, Skribent: Marcus

Vem behöver inte lite verklighetsflykt under 2020's sista mörka månader? Att spela rollspel med de allra närmaste är ett fantastiskt sätt att få träffa hundratals (låtsas)karaktärer och träna sina (sociala) färdigheter trots karantänen.

För den där extra inlevelsen vid spelbordet finns det inget som bidrar lika mycket som miniatyrfigurer av hjältar och monster. Sedan Nolzurs Marvelous miniatures släpptes 2016 har de  varit några av våra populäraste produkter - med ett bra pris, fantastiska detaljer och dessutom grundsprayade för den som vill måla dem.

Idag finns det flera hundra figurer att välja på och något som passar varje tänkbar Dungeons & Dragons-karaktär, skurk eller monster.

För de färdiggjorda karaktärerna i spelets “Starter Set” rekommenderar vi några av följande paket med två figurer i varje:
- Human female fighter
- Human male fighter
- Dwarf female cleric
- Dwarf male cleric
- Dwarf male cleric 2
- Halfling male rogue
- Halfling female rogue
- Elf female wizard
- Elf female wizard 2
- Elf male wizard

Föredrar du att slippa måla figurerna? Då finns flera färdigmålade boxar med hjältar perfekta för nya och gamla äventyrare, exempelvis Icons of the Realms Starter Set.

Det kan vara svårt att välja bland alla tillbehör så det är på sin plats med ett par tips på vad varje äventyrar-grupp alltid behöver.
För det första – var startar äventyret om inte på ett värdshus?
För det andra -  inget äventyr utan lägereld, sovsäck & tält!
För det tredje -  Monster! Varför inte den mysiga ”Gelatinous Cube” som glatt omsluter spelare i genomskinlig gelé? Eller kanske det räcker med Goblins som garanterat dyker upp i varje scenario?

Allt ovan är bara ett litet urval av vad vi tycker är de bästa rollspelsfigurer som gjorts.

Slutligen – om du blir sugen på att måla figurerna så är det färdiga målningspaketet ”Adventurers paint set” perfekt, och dessutom får du Minsc och Boo som specialfigur i lådan. Vem vill inte ha en ”miniature giant space hamster”?

Ta en titt på samlingssidan för miniatyrer - där hittar du alla våra minisar!


Kommentarer

Nyhetsbrev