Random Book Bag

Publicerad: Fredag, 27 augusti 2021, Skribent: Gabi

This is my book bag

Vi har fått bokpåsar från Penguin Random House, så i helgen bjussar vi på bokpåsar gjorda i återvunnet material om du beställer romaner!

Det finstilta: Du som under lördag och söndag beställer romaner för minst 100 kr och skriver ”random book bag” i meddelandefältet, får du med en stiliga bärkasse så långt lagret räcker. Går såklart utmärkt att även köpa annat vid samma tillfälle, bara det ingår minst en roman i paketet och du skriver meddelandet. Erbjudandet gäller endast nylagda onlinebeställningar på varor som finns i lager, ej restnoteringar eller förhandsbokningar, inte heller i våra fysiska butiker.

Men om man nu får en fin bokpåse, vad ska man fylla den med? Penguin Random House har en otroligt stor och spännande utgivning* med allt från ungdomsböcker, tie-in romaner och älskade klassiker.

Lycanthropy and Other Chronic Illnesses av Kristen O'Neal är en YA om vänskap och varulvar. Priyas studiedrömmar får ett törn när hon diagnosticeras med kronisk borrelia-infektion, och hennes goda vän Brigid. De möts via ett onlineforum för kroniska smärtdrabbade: 'oof ouch my bones’. När Brigid plötsligt går offline blir Priya orolig och åker över för att se vad som hänt – att hitta en upprörd varulv i kompisens hus var inte vad hon förväntade sig, men hon vet bättre än att döma någon efter deras symptom.

Gillar du Stranger Things så är boken Rebel Robin av Amy Rose Capetta värd en extra titt. Den bygger ut Robin Buckleys bakgrund, och handlar om när hon och hennes vänner börjar andra året på high school. Där kompisarna försöker passa in och vara mindre udda, vet Robin att det inte kommer spela någon roll hur mycket hon än anstränger sig med kläder och samtalsämnen – hon gillar tjejer och det är svårt i Hawkins. I stället drömmer hon om att rymma till Europa för att flörta och äta croissanter, och någonstans mellan dröm och verklighet upptäcker hon sin egen väg.

Penguin Random House har även Star Wars-romaner, och där kan vi exempelvis tipsa om The Rising Storm. Fortsättningen på mycket väl mottagna Light of the Jedi, är den ännu en spännande roman som utspelas under High Republic eran (som vi presenterade denna May the Fourth), när Jedi-ordern var stark och framgångsrik i hela galaxen.

Bland deras klassiker så finns, förutom såklart hela Penguin Classics biblioteket (Journey to the West kanske? Eller Japanese Ghost Stories? )Även fina och prisvärda samlingar som Isaac Asimov’s The Foundation Trilogy , som samlar den ursprungliga och snart tv-serieaktuella Stiftelsetrilogin i snygg version. Hari Seldon skapade psykohistorien för att förutse populationers beteende, och chockades av att inse hur nära kollaps det galaktiska imperiet var. För att förhindra årtusenden av kaotisk misär för mänskligheten, formas Stiftelsen, som ska försöka bevara kunskap och leda galaxen mot en ljusare framtid. Men även kunskapens bevarare är människor, och när oförutsedda händelser inträffar, hotar kaos. En spännande tankeroman om imperiers uppgång och fall, vars idéer ekar hos mängder av efterföljande författare.

*obs, det är helt okej att beställa en bok från ett annat förlag

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev