Professor Kalkyls konversationslexikon

Publicerad: Måndag, 23 augusti 2021, Skribent: Gabi

Lika genial som tankspridd är professor Kalkyl, den lomhörde skaparen av hajubåten och många andra uppfinningar som satt färg på Tintins fantastiske värld. Nu får den gode professorn för första gången en ordentlig presentation i boken Professor Kalkyls konversationslexikon som släpps 9:e september - men förboka den idag, så får du ditt exemplar signerat av Björn Wahlberg!

Professor Kalkyls konversationslexikon är ursprungligen skriven av Albert Algoud och har tolkats till svenska av Tintinexperten och översättaren Björn Wahlberg. Med finurligt språk och stor kreativitet är han bekant bland svenska Tintinister inte bara för sitt jobb på nyutgåvan av de klassiska seriealbumen, utan också för sin mästerliga hantering av Kapten Haddocks ordbok som han tidigare berättat om för oss.

Professor Kalkyls konversationslexikon är både ett uppslagsverk över alla Kalkylismer, samt en historiebok som berättar om figurens verkliga förebilder och även tidigare versioner av det "virriga geniets" arketyp i Tintinböckerna. Såklart presenteras också hans uppfinningar, både de helt geniala och de något tveksammare!

Alla som förbokar Professor kalkyls konversationslexikon senast den första september för köp via e-handeln eller upphämtning i Stockholmsbutiken, får ett signerat exemplar. Observera att erbjudandet ej gäller för bokningar som hämtas i Göteborg eller Malmö.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev