Nya skådisar till Amazons Tolkien-satsning

Publicerad: Torsdag, 16 januari 2020, Skribent: Linda

Amazons satsning på att göra en tv-serie av Tolkiens Middle Earth har börjat komma igång med inspelningarna och äntligen börjar det dyka upp mer info! Serien kommer att utspela sig i världens andra tidsålder, och alltså är det Saurons glada ungdomsdagar vi talar om, bland annat. Främst är det material från andra tidsåldern (men utan material från Silmarillion, som inte ingår Amazons rättigheter) det handlar om, och serien har delvis marknandsförts som en prequel till Sagan om Ringen och Hobbiten-filmerna. Med ett tidsspann på ca 3500 år finns det utrymme att röra sig på och många historier att berätta och Amazon har redan skrivit på för minst fem säsonger och minst en spin off från den första serien. Exakt vilka verk de har rättigheterna till är dock i skrivande stund lite oklart.

Listan på huvudrollsinnehavarna har kommit också och på den kan vi se Joseph Mawle, som spelade Benjen Stark på Game of Thrones, och hans kollega från samma serie, Robert Aramayo, som spelade den unge Ned Stark i seriens tillbakablickar. Morfydd Clark ryktas att spela en ung Galadriel, och hon är just nu aktuell i His Dark Materials, där första säsongen av den redan hyllade serien just sänts. 

Vi har precis fått den sorgliga nyheten att Christopher Tolkien, son till J.R.R. och under många år vårdare av faderns litterära arv, har gått bort. Han blev 95 år. Vila i frid, Christopher.

 


Kommentarer

Nyhetsbrev