Nya mangatips

Publicerad: Fredag, 5 februari 2021, Skribent: Gabi

Vi har fått in mycket trevligt på manganyhetshyllan och mer är på väg! Du hittar alltid färsk manga under Veckans eller Månadens, men vi tänkte presentera några extra lovande titlar här.

Efterlängtade fortsättningar

Witch Hat Atelier 7 är på ingång. Coco, sömmerskan som föddes utan magi men genom en olycka fick chansen att lära sig, har passerat flera av sina prövningar på den magiska skolan. Nu belönas hon med berättelsen om Qifreys förflutna, och ser kopplingen till sin egen önskan att lära sig magi. Lockad att lära sig mer, ger hon sig ut på färden till Tower of Tomes, där hon hoppas få svar. Men både resan dit och de förborgade svaren innebär faror.

Denna fint tecknade manga passar fans av The Promised Neverland, Harry Potter och Beyond the Clouds.

The Witch and the Beast började släppas i oktober förra året, och nu i februari kommer fjärde boken. En mycket stilfullt tecknad serie med övernaturliga mysterier. Guideau, en flicka med djuriska drag, och Ashaf, en stillsam ung man som bär på en kista, reser runt i ett fantasy-Europa på jakt efter den häxa som förbannade Guideau. Under sitt sökande undersöker de problem orsakade av häxor, nekromantiker, demoner och andra övernaturligheter. En serie som positivt överraskat flera av oss här i bokhandeln som prövat den, bör den definitivt kollas in av alla som tyckt om Black Butler, In/Spectre och The Girl from the Other Side. 

Edens Zero 10 är senaste delen i Hiro Mashimas (Fairy Tale) nya science fiction äventyr. Fartfylld och ofta humoristisk action i rymden, med robotuppror, rymdpirater och såklart blåa katter innehåller den alla de ingredienser vi vill ha från Mashima - samt en en hel del nytt! YouTube och sociala medier, samt robotar och AI, återkommer och kan båda ha något att göra med seriens centrala mysterium, nämligen sökandet efter universums urmoder. Huvudpersonen är Shiki och Rebecca, med besättningen ombord på det märkliga rymdskeppet Edens Zero. I denna del fortsätter deras kamp mot Drakken Joe och Rebecca lär sig några överraskande saker. Förutom för fans av Mashimas tidigare serier, bör de som gillar One Piece, Fire Force eller allmänt rymdaction kolla in den.

Nya serier

Orient handlar om Musashi, som lever i en värld där människor varit under demonernas herravälde i 150 år. Tillsammans med sin bäste vän Kojiro svor han som barn en ed att bekämpa demonerna. Nu i tonåren är han en lovande gruvarbetare, men har inte fogat sig i systemet, trots omgivningens påtryckningar och det börjar bli dags att gå från ord till handling... 

Denna nya serie av  Shinobu Ohtaka, som tidigare gjort Magi, passar alla som gillar shonen-action med magi. Världen är en galen blandning av historiska japan och modern teknik, som Sengoku Basara: Samurai Kings men med mer magi.

Even Though We're Adults är en ny manga av Takako Shimura, känd för Wandering Son, dramaserien om två barn som söker sig till en annan könstillhörighet än den de tilldelats. Even Though We're Adults är en yuri-serie, dvs en serie med lesbiskt tema. Ayano, förskolelärare i 30-årsåldern, möter en dag en karismatisk kvinna som väcker känslor hon inte tidigare varit medveten om. Men Ayano har redan en make... En berättelse av en mangatecknare som skapad flera hyllad berättelser med HBTQ-teman, där otrohet och självkännedom spelar stor roll. Fans av The Cornered Mouse Dreams of Cheese bör absolut kolla in.


Kommentarer

Nyhetsbrev