Nästa vecka är det Pride!

Publicerad: Onsdag, 24 juli 2019

Vi närmar oss Stockholm Pride, och som alltid firar vi det i vår bokhandel.

Vår regnbågskampanj finns i alla städer. I den lyfter vi fram ett urval av nya, varierande och läsvärda titlar med HBTQ+ teman inom våra genreer – det finns i år både fantasy, science fiction, skräck och flera serier. Online, där hyllutrymmet är mindre begränsat, ligger hela regnbågskatalogen med romaner, serier, böcker och annat. (Ps. Saknar du en favorittitel i listan? Vi tar hemskt gärna emot tips, bara maila eller Facebook oss)

Men det händer även en massa i butiken! 30/7 kommer QueerNördarna och arrangerar brädspel, nätverkande för de som söker rollspelskompisar och en workshop om att skriva representation i spelmekanik, se alla tider här. Vi avslutar dagen med samtalet Kreativ representation & plånboken  och signering med Marcus Tallberg, författare till Kraften.

Sedan tar vi och firar Harry Potters födelsedag för att på torsdag 1/8 fortsätta Pride-firandet med två eftermiddagspaneler. #Stolt – En Lajvantologi besöker oss  och berättar om hur de skapat denna scenariosamling och handledning, som syftar till att hjälpa lajvarrangörer att belysa och konkretisera upplevelser och historier som annars lätts glöms bort. Därefter har vår podcast livepodden Normbrytande fantastik.

Hoppas vi syns, alla programpunkter finns också i det officiella Pride programmet under taggen På stan.

Våra kollegor i Malmö firade nyligen Pride hos sig, och höll ett samtal där de presenterade sina personliga favoriter. Listan med deras tipps finns att läsa på Malmöbloggen.

Ps. Håll också öronen öppna efter nästa avsnitt av vår podcast, som kommer ut i slutet av nästa vecka, och även det kommer ha några regnbågstips.

Hälsningar,
Gabriella


Kommentarer

Nyhetsbrev