SF-Bokhandelns podcast

I vår podcast nördar vi ner oss i fantastisk och spekulativ litteratur, intervjuar författare, tipsar om böcker, spel, serier och annat. I över trettio år har vi sålt böcker, bräd- och kortspel, seriealbum, film och merchandise som berör vårt område och i podd får vi utrymme att dela med oss av både nördkunnande och läsglädje! Programledare är Gabriella och Jenny från Stockholmsbutiken. Butikschef Maths är stående gäst och vi får även inhopp från kollegor ur våra butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Du hittar alla våra podradioprogram på vår Soundcloud-sida.

Worldcon & Hugopriset

Worldcon, världskongressen för science fiction, börjar snart i Helsinki! Jessica Elgenstierna berättar varför det är så stort och vad du inte bör missa. Under Worldcon delas även Hugo-priset ut, det mest prestigefyllda priset för science fiction och fantasy-romaner. Vi tipsar därför om ett gäng bra nominerade titlar - Every Heart A Doorway, All the Birds in the Sky, The Obelisk Gate och fler!
Kameron Hurley besökte oss nyligen i Stockholm, och vi passade på att spela in när hon och Samuel diskuterade The Geek Feminist Revolution och The Stars are Legion.
.

00:00:00 resentation av programmet
00:05:20 Kameron Hurley - The Geek Feminist Revolution, The Stars are Legion (in English)
00:17:33 Boktips: Ninefox Gambit (Yoon Ha Lee), A taste of honey (Kai Ashante Wilson), The Obelisk Gate (NK Jemisin)
00:34:15 Boktips: All the Birds in the Sky (Charlie Jane Anders)
00:37:01 Worldcon 75 i Finland
00:52:35 Boktips: Every Heart a Doorway, October Daye-serien (Seanan McGuire)
00:57:07 Boktips: Leviathan Wakes (James S. A. Corey)
01:07:07 Avslutning & nästa program

Länkar:

Worldcon 75 i Helsinki

Lyssna på de senaste programmen:

31: Östeuropeisk fantastik

30: Klassisk Science Fiction del 1

28: Nordisk mytologi