Midnight Sun på svenska

Publicerad: Torsdag, 12 november 2020, Skribent: Johannes

Under sensommaren och hösten är det en specifik fråga som återkommit ofta både i våra butiker och i via våra sociala medier: ” När släpps den svenska översättningen av Stephanie Meyers Midnight Sun?”. Nu kan vi meddela att väntan snart är över! Den 4 december är det planerat boksläpp av den svenska översättningen, som bär namnet Midnattssol. För att fira att denna efterlängtade roman snart finns i våra butiker ger vi dig möjligheten att förhandsboka titeln för 199 kr (ord. 219 kr). Erbjudandet gäller fram till släppdatum, så förhandsboka ditt exemplar redan idag!

Det var i slutet av juni i år som förlaget B. Wahlströms meddelade att den då kommande romanen Midnight Sun av Stephenie Meyer skulle ges ut även på svenska. I ett pressmeddelande på sin hemsida skrev förläggaren Tove Andersdotter att ”vi är mycket glada över att ha fått det fortsatta förtroendet att jobba med Twilight-serien och att få vara med på den här resan. När mejlet kom från Meyers agent om att det fanns ett nytt manus blev vi alla eld och lågor”.
Denna svenska översättning är gjord av Åsa Kempe.

Stephenie Meyers efterlängtade roman Midnight Sun släpptes i början av augusti i år och titeln mötte god kritik från både seriens nya och gamla läsare. Manuset till boken sägs ha varit klart redan för nästan 12 år sedan, men på grund av att manuset då läckte på internet innan boken gick i tryck så fick alla Twilight-fans snällt vänta fram till 2020 med att sätta tänderna i denna ”uppföljare”. Midnight Sun beskrivs bäst som en så kallad ”companion novel” till seriens fyra huvuddelar. Handlingen utspelar sig inom samma tidsram som Twilight-trilogin, och är en återberättelse av händelserna ur Edwards perspektiv. Midnight Sun innehåller därmed helt ny information angående Edwards förflutna och hans (bokstavligt talat) eviga kamp för att vara en god vampyr. Detta är helt enkelt en roman för alla som tillhör Team Edward, men även för dig som vill få en större inblick i Twilight. Det är även en chans för dig som redan har samtliga tidigare svenska översättningar att göra din samling komplett!

Detta förhandsbokningserbjudande gäller fram till släppdatum den 4 december 2020. Beställningar som läggs efter den 4 december får automatiskt ordinarie pris 219 kr. Erbjudandet gäller i alla våra butiker och på sfbok.se.

 


Kommentarer

Nyhetsbrev