Midnight Sun på svenska

Publicerad: Torsdag, 3 december 2020, Skribent: Johannes

Under sensommaren och hösten är det en specifik fråga som återkommit ofta både i våra butiker och i via våra sociala medier: ” När släpps den svenska översättningen av Stephanie Meyers Midnight Sun?”. Nu kan vi meddela att väntan är över!

Det var i slutet av juni i år som förlaget B. Wahlströms meddelade att den då kommande romanen Midnight Sun av Stephenie Meyer skulle ges ut även på svenska. I ett pressmeddelande på sin hemsida skrev förläggaren Tove Andersdotter att ”vi är mycket glada över att ha fått det fortsatta förtroendet att jobba med Twilight-serien och att få vara med på den här resan. När mejlet kom från Meyers agent om att det fanns ett nytt manus blev vi alla eld och lågor”.
Denna svenska översättning är gjord av Åsa Kempe.

Stephenie Meyers efterlängtade roman Midnight Sun släpptes i början av augusti i år och titeln mötte god kritik från både seriens nya och gamla läsare. Manuset till boken sägs ha varit klart redan för nästan 12 år sedan, men på grund av att manuset då läckte på internet innan boken gick i tryck så fick alla Twilight-fans snällt vänta fram till 2020 med att sätta tänderna i denna ”uppföljare”. Midnight Sun beskrivs bäst som en så kallad ”companion novel” till seriens fyra huvuddelar. Handlingen utspelar sig inom samma tidsram som Twilight-trilogin, och är en återberättelse av händelserna ur Edwards perspektiv. Midnight Sun innehåller därmed helt ny information angående Edwards förflutna och hans (bokstavligt talat) eviga kamp för att vara en god vampyr. Detta är helt enkelt en roman för alla som tillhör Team Edward, men även för dig som vill få en större inblick i Twilight. Det är även en chans för dig som redan har samtliga tidigare svenska översättningar att göra din samling komplett!

 

 


Kommentarer

Nyhetsbrev